Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihlavská MHD i regionální autobusy pojedou v letním režimu. Dopravní podnik zintenzivnil čištění vozidel

Na Vysočině budou jezdit regionální autobusy i v dalších týdnech jako o prázdninách, s ohledem na to, že školy zůstanou zavřené i po ukončení nynějších jarních prázdnin v kraji. Železniční dopravy se toto opatření netýká. Školní spoje nebudou jezdit ani v jihlavské MHD.

V ulicích padesátitisícové Jihlavy jezdí denně přes 40 autobusů a trolejbusů MHD. Řidiči dostali dezinfekce na ruce, další jsou rozmístěné v podniku. „Vozy se každou noční směnu před výjezdem kompletně dezinfikují," uvedl ředitel dopravního podniku města Radim Rovner.

Od úterý podnik vozidla dezinfikuje také ozonem a začíná s denním čištěním čalounění sedaček dezinfekční suchou pěnou. „V tuto chvíli, co jsme k tomu potřebovali, jsme sehnali. Jediné, co nemáme a není na trhu, jsou respirátory," uvedl ředitel.

Ani v příštím týdnu nebudou v jihlavské MHD jezdit školní spoje, a když zůstanou školy zavřené, začne od 23. března platit letní prázdninový jízdní řád. „To znamená, že bychom prodloužili na páteřních linkách intervaly z 12 minut na 15,“ dodává Rovner.

Vysočina podle mluvčí přistoupila k prodloužení prázdninového režimu regionálních autobusů stejně jako jiné kraje. Platnost tohoto režimu je na Vysočině zatím daná do 13. června, ale až se školy otevřou, budou jízdní řády hned upravené. Proto by si cestující měli odjezdy autobusů kontrolovat na internetu.

Foto Dalibor Mašek | Zdroj ČTK

Štítky koronavirus, Vysočina, Jihlava, doprava, městská hromadná doprava, Kraj Vysočina, jarní prázdniny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská MHD i regionální autobusy pojedou v letním režimu. Dopravní podnik zintenzivnil čištění vozidel | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.