Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hejtman Běhounek: Veřejná doprava Vysočiny je živý systém, který se mění dle potřeb většiny cestujících

Tento týden se na pokyn hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka sešli na společném jednání k novému jízdnímu řádu v drážní dopravě zástupci kraje, Českých drah, Správy železnic a ministerstva dopravy, aby vyhodnotili fungování nového modelu organizace veřejné drážní dopravy na Vysočině.

Na základě zkušeností z fungování prvních týdnů došlo v posledních týdnech k odsouhlasení řady dílčích změn, které se příznivě odrazí především ve zvýšené stabilizaci jízdních řádů v případě mimořádností ze strany dopravce.

„Jak jsem už před spuštěním Veřejné dopravy Vysočiny deklaroval, zavádíme systém dynamický, který je přístupný k postupnému zapracování dílčích změn, které jsou podložené relevantními důvody a jejichž doplnění nezpůsobí rozbití návazností a průchodností dopravního systému. Každému zaslanému podnětu se věnujeme a snažíme se na něj v rozumnou dobu reagovat. Některé změny v posunech odjezdů jsme už realizovali na Humpolecku, další úpravy respektující požadavky cestujících budeme řešit s řádným termínem změny jízdních řádů k 16. březnu,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Ještě dodal, že v lednu Kraj Vysočina eviduje násobně více pozitivních reakcí na nové jízdní řády, než tomu bylo před zavedením Veřejné dopravy Vysočiny.

Další plánované jednání bude svoláno začátkem května 2020.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky doprava, VDV, systém, jízdní řád, Kraj Vysočina, Jiří Běhounek, České dráhy, Správa železniční dopravní cesty, Ministerstvo dopravy České republiky, Veřejná doprava Vysočiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtman Běhounek: Veřejná doprava Vysočiny je živý systém, který se mění dle potřeb většiny cestujících | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.