Počasí dnes13 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 24. října 2024  |  Svátek má Nina
Bez reklam

SJÍZDNOST: Silnice na Vysočině jsou po nočním sněžení s opatrností sjízdné

Hlavní tahy včetně dálnice D1 jsou na Vysočině po chemickém ošetření mokré a s opatrností sjízdné. Na silnicích nižších tříd ošetřovaných drtí mohou být po nočním sněžení zbytky uježděného sněhu. V noci sněžilo především na Žďársku.

„Sněžení bylo lokální, na Žďársku napadlo okolo pěti centimetrů, na Havlíčkobrodsku skoro nic, vyjelo asi 90 sypačů,“ řekl Roman Hubený, dispečer Krajské správy a údržby silnic Kreje Vysočina.

Teploty se po ránu v obou krajích držely lehce pod nulou. Mělo by to tak podle meteorologů být i během dne. Očekávají, že teploty se budou na Vysočině pohybovat v rozmezí minus dvou do jednoho stupně Celsia. Sněhové přeháňky se mohou objevit i přes den. Stejné teploty a možnosti sněhových přeháněk platí i pro Jihočeský kraj, jen v polohách nad 1000 metrů může teplota klesnout až k šesti stupňům pod nulou.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Vysočina, Jihočeský, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, Dálnice D1, okres Havlíčkův Brod, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Silnice na Vysočině jsou po nočním sněžení s opatrností sjízdné | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.