Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Stavba jihovýchodního obchvatu Brodu začne do konce roku. Hotovo bude za tři roky

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) uzavřelo smlouvu se sdružením firem Strabag, M-Silnice a Porr na stavbu jihovýchodního obchvatu Havlíčkova Brodu. Na twitteru to oznámil ředitel ŘSD Radek Mátl. Stavba má podle něho začít do konce roku a potrvá tři roky. Podle dřívějších informací ŘSD nabídlo sdružení, že obchvat postaví za 1,598 miliardy korun.

Obchvat dlouhý 4,1 kilometru propojí výpadovku I/34 na Žďár nad Sázavou a Pardubice a silnici I/38 směřující na Jihlavu. Pozemky pro jeho výstavbu začalo ŘSD vykupovat v roce 2015. Stavební povolení je platné od května.

„Pro nás je to velká úleva, jsme nesmírně rádi, až bude stavba realizovaná, tak to významným způsobem ulehčí dopravní situaci v Havlíčkově Brodě," řekl starosta města Jan Tecl (ODS). Už podle něho probíhají i přípravné práce na stavbu jihozápadního obchvatu města včetně vyhledávací studie.

První severovýchodní obchvat města dlouhý 2,6 kilometru městu slouží od roku 2003, k silnici I/34 vede od výpadovky na Kolín.

Autoři | Foto kraj-jihocesky.cz

Štítky obchvat, silnice, stavba, doprava, Havlíčkův Brod, Ředitelství silnic a dálnic, Radek Mátl, Strabag, Jan Tecl, ODS, Pardubice, Jihlava, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba jihovýchodního obchvatu Brodu začne do konce roku. Hotovo bude za tři roky | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.