Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Stavební práce mezi Jihlavou a Pelhřimovem jdou do finále. Řidiči už tudy projedou

Obě části letos modernizované krajské silnice II/602 mezi Jihlavou a Pelhřimovem jsou v tuto chvíli už průjezdné pro veškerou dopravu. Po úseku Strměchy – Olešná, který byl zprůjezdněn už v polovině října, se na konci října vrátil provoz v režimu předčasného užívání stavby také na úsek Hubenov – Dušejov.

Během půlroku intenzivních stavebních prací zde došlo k narovnání a lokálnímu rozšíření komunikace a kompletní výměně podkladních a vozovkových vrstev. Zhotovitel stavby, společnost Swietelsky stavební s. r. o., nyní provádí drobné dokončovací práce. Řidiči musí pouze počítat s dočasně sníženou povolenou rychlostí.

Na obou uvedených úsecích v pondělí proběhla jedna z posledních technických prohlídek před definitivním ukončením stavebních prací. Finální podobu modernizovaných úseků si přímo v terénu prohlédl také hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek. „Touto stavební akcí byla dokončena postupná modernizace celého vytíženého tahu mezi Jihlavou a Pelhřimovem, a i díky dobře odvedené a rychlé práci zhotovitele mohly být oba úseky zprůjezdněny před plánovaným termínem a v požadované kvalitě,“ sdělil hejtman Jiří Běhounek.

Oba rekonstruované úseky jsou součástí projektu II/602 hr. kraje – Pelhřimov, 8. a 9. stavba, na kterou Kraj Vysočina čerpá evropskou dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 96 milionů korun.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky oprava, rekonstrukce, II/602, Pelhřimov, Jihlava, Hubenov, Olešná, Dušejov, Strměchy, Jiří Běhounek, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavební práce mezi Jihlavou a Pelhřimovem jdou do finále. Řidiči už tudy projedou | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.