Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Rozlévané víno i panáky. Inspektoři zjistili, že se na MS v biatlonu prodával alkohol nezletilým

Mistrovství světa v biatlonu, které se letos konalo v novoměstské Vysočina Areně, je již minulostí. Na místě byli také pracovníci České obchodní inspekce (ČOI), kteří zde provedli mimořádnou kontrolní akci. Zjistili deset závad, z toho v pěti případech šlo o porušení zákazu prodeje alkoholu osobám mladším 18 let.

Během celého šampionátu provedla ČOI celkem 14 kontrol, které byly primárně zaměřeny na dodržování zásad poctivosti prodeje při stánkovém prodeji občerstvení, na zákaz prodeje alkoholu a elektronických cigaret osobám mladším 18 let a rovněž prodej suvenýrů. „Kontroly za účasti figurantů mladších 18 let byly provedeny přímo v areálu Vysočina Arény a v jeho okolí a na místech se zvýšenou koncentrací návštěvníků biatlonového mistrovství světa,“ sdělil mluvčí ČOI František Kotrba.

Inspektoři přišli na deset závad, přičemž nejčastěji šlo o porušení zákazu prodeje alkoholu osobám mladším 18 let. To se stalo v pěti případech, konkrétně šlo o rozlévané víno a také o takzvaně tvrdý alkohol.

Mezi další zjištěné nedostatky patří porušení zásad poctivosti prodeje, nedostatky ve vydaném dokladu o zakoupení výrobků, nesprávné seznámení spotřebitele s cenou prodávaných výrobků a v jednom případě i porušení povinností v oblasti technických požadavků na výrobky.

Pizza, hamburger, guláš. Hygienici si ve Vysočina Areně posvítili na stánky s občerstvením

Na MS v biatlonu v Novém městě na Moravě mají pracovní povinnosti také krajští hygienici. Ti průběžně kontrolují stánky s rychlým občerstvením a také tři cateringové společnosti. Jak dnes informovala mluvčí Krajské hygienické stanice Kraje...

„Zjištěné nedostatky budou inspektorátem s jednou výjimkou, která byla inspektory řešena uložením příkazu na místě, dále řešeny ve správním řízení. Struktura zjištěných nedostatků včetně některých excesivních zjištění, konkrétně účtování pokrmu o 41 Kč v neprospěch spotřebitele přímo v areálu mistrovství světa, svědčí o tom, že spotřebitelé musí věnovat náležitou pozornost též množství a účtované ceně u zakoupeného občerstvení i na takto velkých a veřejností hojně navštěvovaných akcích,“ uvedla k závěrům kontrolní akce Martina Střihavková, ředitelka Inspektorátu ČOI Jihočeský a Vysočina.

Ohodnoť článek

Foto cottonbro studio / pexels | Zdroj Česká obchodní inspekce

Štítky alkohol, mladistvý, šampionát, ČOI, inspekce, kontrola, biatlon, šampionát, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozlévané víno i panáky. Inspektoři zjistili, že se na MS v biatlonu prodával alkohol nezletilým | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.