Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lídryně ve Žďáru Řezníčková kvůli povolebním vyjednáváním vystoupila z ANO. Byla jsem obětována, říká

Ludmila Řezníčková - lídryně volební kandidátky hnutí ANO 2011 ve Žďáru nad Sázavou a dosavadní místostarostka města a současně dosavadní místostarostka města - přišla s tím, že rezignuje na funkci oblastní předsedkyně strany a k tomu požádala o ukončení členství v ANO. Mandát v zastupitelstvu si ponechá.

Uvedl to dnes deník Mladá fronta Dnes s odkazem na facebookový profil Ludmily Řezníčkové. Důvodem jejího kroku bylo podle deníku to, že si vítězné uskupení Žďár- živé město dalo při vyjednávání podmínku, že nechce Řezníčkovou ve vedení města, na což ANO přistoupilo.

Žďár-živé město (ŽŽM) dohodlo koalici s kandidátkou hnutí ANO a nezávislých, lidovci a kandidátkou SOS Žďár, která je složená z ČSSD a nezávislých. Místo starosty bude obhajovat lídr kandidátky ŽŽM Martin Mrkos (STAN). Na pozici místostarosty má podle dohody znovu kandidovat lidovec Rostislav Dvořák a ANO navrhne na místostarostu Jaroslava Hedvičáka.

Podle uvedeného deníku dosavadní místostarostka Žďáru po úterním vnitrostranickém jednání ustoupila a nechala se nahradit dvojkou z kandidátky ANO, aby hnutí mohlo být součástí nové čtyřkoalice. Poté ale odeslala ANO svou rezignaci. V ní uvedla, že byla „obětována", ačkoli dokázala svým jménem a programem zvýšit počet mandátů zastupitelů ze čtyř na šest. „Při povolebních vyjednáváních ale bylo potřeba udělat maximum pro to, abychom z koaličních řad mohli prosazovat náš velmi ambiciózní program, který jsme slíbili našim voličům," řekl deníku Jaroslav Hedvičák. 

Lídr nese největší vinu 

„Byla to velmi smutná záležitost, v jejímž průběhu jsem najednou zjistila, že lidé, které jsem považovala za svoje kamarády jednají ve "jménu většího dobra" a jsou schopni zapomenout na přátelství, lidskost nebo výsledky práce pro město a hnutí. Byla jsem obětována, i když jsem dokázala svým jménem a programem zvýšit počet mandátů zastupitelů ze 4 na 6. Samozřejmě, že jde vždy o kolektivní práci, ale lídr nese tíhu největší," vysvětlila důvody svého odstoupení z hnutí ANO Ludmila Řezníčková. 

V devítičlenné městské radě by měl mít Žďár - živé město čtyři zástupce, ANO a lidovci po dvou radních a ČSSD jednoho.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ludmila Řezníčková / Facebook

Štítky ANO, volby, funkce, Ludmila Řezníčková, Žďár nad Sázavou, Vysočina, ANO 2011, ČSSD, Martin Mrkos, Starostové a nezávislí, Mladá fronta DNES, Jaroslav Hedvičák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lídryně ve Žďáru Řezníčková kvůli povolebním vyjednáváním vystoupila z ANO. Byla jsem obětována, říká | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.