Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Radnice ve Žďáru nad Sázavou chce vylepšit interiér kina. Na úpravy má slíbenou dotaci

Zatímco některá města na Vysočině v minulých letech klasické kino zrušila, radnice ve Žďáru nad Sázavou dávala peníze do jeho zlepšení. Žďárské kino Vysočina bylo digitalizováno a jeho budova zateplena. Město se teď ještě chystá zlepšit jeho vnitřní prostory, včetně osazení pohodlnějších sedaček. Dotaci má na to slíbenou ze Státního fondu kinematografie. Novinářům to dnes řekl místostarosta Josef Klement (KDU-ČSL).

„Kino Vysočina, tak jak jsme slíbili, je naší prioritou,“ uvedl Klement. V plánu je rekonstrukce sociálního zázemí městského kina, elektroinstalace, vzduchotechniky a požární signalizace a vybudování bezbariérového vstupu.

Ze státního fondu má město slíbených 350 tisíc korun na výměnu sedaček.

Počítá s tím, že počet míst v kinosále sníží z dosavadních 417 na 250.  Kromě klasických sedaček by diváci měli mít k dispozici i pohovky a boxy se stolečky na občerstvení. „Tu kapacitu jsme dlouze diskutovali, i podle návštěvnosti kina a pohodlí,“ uvedl starosta Zdeněk Navrátil (Žďár-živé město).

Budova je stará půl století. Retro vzhled interiéru kina zůstane i po plánovaných úpravách. Radnice chce uskutečnit jen část studie, která počítala s investicemi do kina kolem 21 milionů korun. Náklady chystaného projektu i tak převýšily deset milionů. Navrátil předpokládá, že ve výběrovém řízení na dodavatele částka klesne. O zahájení tohoto řízení rozhodla v pondělí rada města. Potom bude na zastupitelstvu, jestli investici zařadí do rozpočtu na příští rok. Kvůli rekonstrukci by pak bylo kino uzavřeno zhruba od února do května.

Autoři | Foto www.zdarskypruvodce.cz

Štítky kino, Žďár nad Sázavou, Kraj Vysočina, Josef Klement, KDU-ČSL, Státní fond České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie, Zdeněk Navrátil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice ve Žďáru nad Sázavou chce vylepšit interiér kina. Na úpravy má slíbenou dotaci | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.