Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Velké Meziříčí přestaví bývalý školní internát na byty pro seniory. Vyjdou na 55 milionů korun

Velké Meziříčí přestaví bývalý školní internát na byty pro důchodce. Městskou zakázku dostala tamní firma Buildingcentrum - HSV, zaplaceno za ni dostane 55 milionů korun bez daně. Vyplývá to z údajů ve věstníku veřejných zakázek.

„Stavební práce by měly začít v nejbližší době, provedené budou během jednoho roku," sdělil k záměru starosta Velkého Meziříčí  Alexandros Kaminaras (za Společně VM). 

Bytový dům pro seniory bude v ulici U Světlé. Vzniknou tam malé byty, zejména o velikosti 1+kk, budou mít bezbariérový přístup. Starosta uvedl, že se tam město rozhodlo udělat byty pro důchodce, protože podle analýz radnice je po nich poptávka. Určené budou především lidem starším 65 let, kteří nemají možnost jiného bydlení.

Bývalý internát Střední školy řemesel a služeb bude mít po rekonstrukci podle údajů ve věstníku zakázek novou sedlovou střechu. V areálu mimo jiné vznikne i 27 nových parkovacích míst, upravené budou okolní plochy. Náklady projektu bude radnice hradit z úvěru a z peněz, které má na investice. Předpokládá, že by na něj mohla dostat 12,6 milionu korun z dotačního programu ministerstva pro místní rozvoj.

Záměr přestavby bývalého internátu na bytový dům pro seniory podpořili velkomeziříčští zastupitelé letos v únoru. Zároveň souhlasili s tím, aby město podalo žádost o dotaci. Na zářijovém zasedání schválili i potřebné rozpočtové opatření. Smlouva s vybranou stavební firmou byla uzavřena 16. září.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, stavby, správa, senioři, Velké Meziříčí, Střední škola řemesel a služeb, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velké Meziříčí přestaví bývalý školní internát na byty pro seniory. Vyjdou na 55 milionů korun | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.