Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Šampionát horských kol v Novém Městě na Moravě si vyžádá řadu omezení v dopravě

Mistrovství světa horských kol, které začíná dnes ve Vysočina Areně v Novém Městě na Moravě, si vyžádá omezení v dopravě. Návštěvníky čekají také zvýšená bezpečnostní opatření uvnitř stadionu a pečlivé kontroly přímo při vstupu. ČTK to sdělila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Dopravní policisté budou po celou dobu konání akce od 29. června do 3. července přítomni na všech důležitých příjezdových cestách. „Zásadní dopravní omezení nastane na ulici Vlachovická, a to od křižovatky u nemocnice směrem k Vysočina Areně, kam bude vjezd vozidel výrazně omezen,“ uvedla mluvčí. Provoz pouze jedním směrem bude veden na silnici vedoucí od Vysočina Areny směrem na obec Jiříkovice. Tato silnice se zřejmě bude využívat také pro parkování vozidel, pokud nebudou postačovat vyhrazená parkoviště.

Jednosměrný provoz bude po celou dobu mistrovství také na silnici od Vysočina Areny směrem na obec Vlachovice. „Všem řidičům doporučujeme naplánovat si příjezd do Nového Města na Moravě s dostatečným časovým předstihem. Při řešení protiprávních jednání budeme uplatňovat nulovou toleranci,“ upozornil Zdeněk Kubík z dopravního inspektorátu ve Žďáru nad Sázavou.

Kvůli vstupním kontrolám musí návštěvníci počítat se zdržením. Měli by proto do Vysočina Areny přicházet s dostatečným časovým předstihem. Do sportovního areálu nelze podle policistů vnášet žádné předměty, které návštěvní řád výslovně zakazuje. Jde například o pyrotechniku nebo nože.  Pěší hlídky a policisté v civilu budou preventivně působit ve vztahu k možným kapesním krádežím. S vyšším pohybem lidí počítají policisté nejen na silnicích, ale také na autobusovém a vlakovém nádraží v centru města, kde budou doprovodné kulturní programy a další ceremoniály.

Do bezpečnostních opatření se zapojí policisté pořádkové, dopravní, cizinecké a kriminální policie. Jejich počet mluvčí nesdělila. Nasazeni budou také kynologové, policisté využijí i speciální monitorovací vozidlo.

Autoři | Foto www.mtbs.cz

Štítky Nové Město na Moravě, Kraj Vysočina, silnice, Zdeněk Kubík, Jiříkovice, doprava, Vlachovice, horské kolo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šampionát horských kol v Novém Městě na Moravě si vyžádá řadu omezení v dopravě | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.