Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sněžné na Žďársku plánuje obnovu Milovského rybníka, kde má kemp

Městys Sněžné na Žďársku plánuje obnovu Milovského rybníka, kde má i svůj kemp. Na projekt revitalizace s náklady okolo 16 milionů korun bez daně žádá o dotaci z evropského operačního programu Životní prostředí. Úpravami několikahektarového rybníka a jeho okolí by se měla zlepšit i kvalita vody v rybníku, řekla starostka městyse Renata Dvořáková. Na kemp městys vybírá nového nájemce.

V osadě Milovy, která je místní částí Sněžného, je řada rekreačních středisek včetně velkého hotelu Devět skal. „Všichni souhlasí s tím, že revitalizace rybníka bude probíhat," uvedla starostka Renata Dvořáková. Pokud městys bude úspěšný a dostane dotaci, mohly by práce na revitalizaci Milovského rybníka začít koncem tohoto roku.

Sněžné se 700 obyvateli leží v centru CHKO Žďárské vrchy. Kromě Milov městys spravuje vsi Blatiny, Krátká, Podlesí, Samotín a Vříšť.

Dosavadní nájemce kempu Milovy, který měl pronajatý i rybník, dal výpověď. Vedení úřadu vypsalo nové výběrové řízení, které se ale vzhledem k chystané obnově rybníka týká jenom kempu a jeho příslušenství. Nového nájemce by kemp měl mít od letošního března, městys mu nabízí smlouvu na deset let. Za rok by měl platit úřadu nájemné nejméně 300 tisíc korun bez daně.

Nabídky na pronájem kempu mohou zájemci podávat v zalepené obálce do dneška. Rada městyse je zpracuje a předloží své doporučení zastupitelstvu. Podrobnosti jsou na webu.

Autoři | Foto soukromerybarskereviry.cz

Štítky obnova, rybník, Sněžné, kemp, okres Žďár nad Sázavou, revitalizace, CHKO Žďárské vrchy, Mílov, Blatiny, Samotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sněžné na Žďársku plánuje obnovu Milovského rybníka, kde má kemp | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.