Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Třebíč přispěje třemi miliony korun na skautskou klubovnu. Měla by stát do roku 2021

Třebíč přispěje spolku Junák - český skaut na stavbu nové budovy s klubovnami pro třebíčské středisko. Má stát do roku 2021. Zastupitelé na svém posledním zasedání schválili třímilionovou dotaci. Středisko nyní funguje v náhradních prostorách. Stav původní budovy byl nevyhovující, statik doporučil demolici. Nová budova vyjde podle vedoucí střediska Terezy Čapkové na 13,5 milionů korun.

„Z hlediska filozofie města, je-li to prospěšná aktivita pro fungování života ve městě a žadatel je schopen doložit poměrně velkou část vlastních finančních prostředků, určitě je zájmem města tyto aktivity podpořit," řekl starosta Pavel Pacal (Pro Třebíč).

Podle žádosti předložené zastupitelům je třebíčské středisko s 318 členy, z nich je 266 do 18 let, osmé největší středisko v počtu mladších členů v České republice. „Od začátku roku fungují už všechny naše oddíly v náhradních prostorách. Jedná se například o školy nebo prostory Charity. Také využíváme objekt, který je v majetku samotné organizace Junák - český skaut, z.s.," sdělila Tereza Čapková.

Do dřevostavby se dlouhodobě neinvestovalo 

Klubovny byly v objektu který byl původně jen dočasnou ubikací pro stavební dělníky při stavbě třebíčské hvězdárny. „Našemu středisku sloužila tato dřevostavba v nezměněné podobě od devadesátých let do roku 2018. Do údržby a oprav se dlouhodobě neinvestovalo," řekla Čapková.

Dotace města pokryjí 22 procent nákladů. Přibližně 60 procent nákladů na stavbu pokrývají podle Čapkové dary převážně v podobě stavebního materiálu na hrubou stavbu. „Zbývajících 18 procent máme v plánu pokrýt z dalších zdrojů. Jednáme o půjčce z Fondu nemovitostí Junáka, zapojíme se do skautfundrasingových aktivit, a rádi bychom získali další prostředky například prostřednictvím programu Pomáhej pohybem. Určitá část jde z úspor nás samotných skautů, kdy již několik let mohou v rámci členských příspěvků naši členové přispívat sami sobě na novou klubovnu," doplnila Čapková.

Autoři

Štítky stavba, hobby, klubovna, Junák, Třebíč, Tereza Čapková, Junák - český skaut, z. s., Pavel Pacal, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíč přispěje třemi miliony korun na skautskou klubovnu. Měla by stát do roku 2021 | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.