Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Třebíč chce zavést nový systém parkování ve městě. Například zjednosměrněním ulic

Třebíč chce připravit sérii opatření, která mají upravovat parkování ve městě. První začnou platit od 1. ledna 2020, další o rok později. Bude mezi ně patřit zjednosměrnění některých ulic, omezování parkování větších aut na sídlištích nebo stavba parkovišť a parkovacích domů. Omezení se zřejmě dotknou majitelů více aut. Novinářům to řekl starosta Pavel Pacal (Pro Třebíč).

„Když si dneska projedete některá sídliště v Třebíči, tak tam vidíte spoustu dodávek a nákladních automobilů. Myslíme si, že tato auta na sídliště nepatří," řekl Pavel Pacal.

Konkrétní opatření podle něho ještě stanovená nejsou. Zástupci radnice o nich chtějí diskutovat s občany. Už se setkali s lidmi žijícími ve čtvrti Týn, kde by díky jednosměrným ulicím mohlo být víc podélných parkovacích stání.

Na sídlištích bude zřejmě platit omezení pro majitele více aut nebo pro služební vozy. „Například ve slovenském Trenčíně má na sídlišti rodina možnost přihlásit jedno auto na parkování, pokud přihlásí další, tak za patřičný poplatek," řekl Pacal.

Letos nechá město asi za 500 tisíc korun rozšířit parkoviště v Revoluční ulici. Přibude přes 20 stání. Nové záchytné parkoviště má vzniknout ve východní části města mezi železnicí a areálem První brněnské strojírny. Uvažuje se také o stavbě parkovacího domu u nemocnice.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, automobilová, parkování, Třebíč, AUDIO, sídliště, Pavel Pacal, Týn, Trenčín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíč chce zavést nový systém parkování ve městě. Například zjednosměrněním ulic | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.