Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Prosincový Světový pohár v biatlonu zaplní hotely v Novém Městě i okolí

V termínu prosincového Světového poháru v biatlonu už jsou rezervované ubytovací kapacity v širokém okolí Nového Města na Moravě. Stovky lůžek v hotelech obsadí sportovní týmy a hosté, plné stavy hlásí také řada dalších ubytovatelů. Pokud se objeví volná místa pro přenocování návštěvníků, pořadatelé o nich informují na svém webu. Informace jsou pravidelně aktualizované, řekl Jan Skřička z kanceláře organizačního výboru SP.

Závody Světového poháru budou od 20. do 23. prosince. Organizátoři vzhledem k dosavadnímu prodeji vstupenek očekávají ve Vysočina Aréně desetitisíce lidí, podobně jako u minulých velkých biatlonových akcí. Kapacita sportoviště už je podle Skřičky vyprodaná ze 60 až 70 procent. Závody by nemělo ohrozit ani počasí díky zásobě sněhu z minulé zimy. „Sněhu máme v zásobníku asi nejvíc, co jsme kdy měli,“ řekl.

Elita biatlonistů zamíří do Nového Města na Moravě popáté. Vedle mistrovství světa 2013 tam už byly závody Světového poháru v lednu 2012, únoru 2015 a v prosinci 2016.

Na telefonické nebo e-mailové dotazy na ubytování v době biatlonových závodů teď takřka denně odpovídá novoměstské infocentrum. Volná lůžka mapuje v okruhu asi 50 kilometrů. „Sem tam ještě někdo přijde, že nabízí ubytování v soukromí, ale klasické ubytování, penziony, hotely, ubytovny, už hlásí stop stav,“ uvedla Tereza Wolkerová z infocentra.

Vítány jsou i karavany 

Návštěvníci mohou přijet na biatlon i s karavanem. Plocha až pro 70 karavanů bude připravena v Maršovicích vzdálených od Vysočina Arény půldruhého kilometru.

Ski hotel u Vysočina Arény úplně zaplní sportovní týmy 17. prosince, část zůstane až do 6. ledna. Hotel přesto i letos připraví pro další své hosty program na Štědrý den a na Silvestra. Lidé se už na tyto termíny podle provozního manažera hotelu Romana Jakubce hlásí, vyprodáno zatím není. „Dva tři roky nazpět se Silvestr dobře prodává, zájem je teď i o Štědrý den.  Dokonce mi volali i lidi zvenku, že by přišli jen na štědrovečerní večeři,“ uvedl.

Zájem o silvestrovské pobyty hlásí také některé hotely jinde na Vysočině.  „Silvestr máme úplně plný, předchozí dny jsou také hodně zaplněné,“ uvedla Anežka Valová, ředitelka hotelu v zámku Valeč na Třebíčsku. Zájemců o pobyt na přelomu roku přibývá, loni už byl silvestrovský program vedle velkého sálu i v restauraci. Ve dvou prostorách budou oslavy s rautem i v poslední den tohoto roku, přijede zhruba 350 lidí. Během vánočních svátků má tento hotel tradičně zavřeno.

Autoři | Foto www.vysocina-arena.cz

Štítky biatlon, Světový pohár, Nové Město, ubytování, hotel, Nové Město na Moravě, Světový pohár v biatlonu, Organizační výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, karavan, Kraj Vysočina, Štědrý den, silvestr, Vysočina Aréna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prosincový Světový pohár v biatlonu zaplní hotely v Novém Městě i okolí | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.