Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Opravy koupališť na Třebíčsku skončí před novou sezonou. Provozovatelé jsou s létem spokojení

Do dneška bude v provozu třebíčské venkovní koupaliště Polanka. Od pondělí čeká jeho skokanský bazén s pětimetrovou skokanskou věží rekonstrukce asi za 5,8 milionu korun bez DPH. Společnost Aquatechnik Moravia má na dokončení oprav termín do konce května 2019. O měsíc dřív by měla skončit přestavba koupaliště v Jemnici na Třebíčsku za 23 milionů korun, řekl místostarosta Jemnice Petr Novotný (Mladí za rozvoj Jemnice).

Koupaliště Polanka stejně jako třebíčský akvapark Laguna vlastní město. Obě zařízení mají stejného provozovatele. Jeho zástupce Jiří Novák řekl, že provoz koupaliště prodloužili do neděle 9. září zejména proto, že je do stejného dne v technologické odstávce akvapark. „Kvůli odstávce Laguny jsme se dohodli, že prodloužíme provoz do 9. září a následně 10. září proběhne předání stavby,“ řekl Novák.

V mimořádně teplé letní sezoně navštívilo Polanku denně asi 700 lidí, řekl Novák. V září ale chodí už jen jednotlivci. „Přesná čísla ještě nemáme, ale odhaduji, že letní sezona byla nejlepší za posledních deset let,“ řekl Novák.

Naopak zcela bez návštěvníků zůstalo letos koupaliště v Jemnici, protože náročné práce musely začít ještě před letní sezonou. Koupaliště se slanou vodou se postupně mění na přírodní koupací biotop s tobogánem a dalšími vodními atrakcemi. Velkou investici město připravovalo několik let.  Financuje ji i díky patnáctimilionovému úvěru.

„Stáli jsme před rozhodnutím, zda ve městě mít koupaliště, či ne. Původní už nesplňovalo řadu hygienických parametrů, dokonce už jsme dostali i pokutu,“ řekl místostarosta Novotný. Projekt je podle něho rozsáhlý a obsahuje i demolici původních staveb v areálu koupaliště, výstavbu toalet a sprch s teplou vodou.

Autoři | Foto www.lagunatrebic.cz

Štítky koupaliště, léto, sezona, Třebíčsko, Jemnice, okres Třebíč, Petr Novotný, Jiří Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy koupališť na Třebíčsku skončí před novou sezonou. Provozovatelé jsou s létem spokojení | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.