Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Třebíč plánuje rekonstrukci zimního stadionu za dvě stě milionů korun

Třebíč chce zrekonstruovat zimní stadion, hrubé odhady nákladů jsou 200 milionů korun. Práce ale začnou, jen pokud bude možné použít dotace z ministerstva školství, pokryly by asi 60 procent nákladů. Radnice teď hledá zpracovatele dokumentace, který zajistí i stavební povolení. Vydané má být do poloviny příštího roku. Novinářům to řekl starosta Pavel Janata (KDU-ČSL).

Bez dotace město rozsáhlou rekonstrukci nezahájí. Podle starosty by zřejmě nechalo provést jen nezbytné opravy šaten především pro děti a mládež. „Už dnes jsou tam hygienické podmínky na hraně,“ řekl starosta.

Součástí revitalizace stadionu by byla demolice a nová výstavba některých jeho částí, obměna prosklené fasády, rekonstrukce šaten a především hlediště. Jeho současná kapacita asi 4500 diváků by se snížila, ubylo by míst k stání, většinu kapacity by podle starosty zabrala místa na sezení.

Jak uvádí web třebíčského hokejového klubu, byl stadion otevřen již v roce 1959. O dvanáct let později prodělal první větší rekonstrukci a v roce 1977 byl zastřešen. Střecha se ale po několika dnech zřítila. Zemřeli pod ní dva lidé. Znovu se stadion veřejnosti otevřel v roce 1980. Od roku 1998 je v majetku města, které na jeho provoz a na činnost hokejového klubu Horácká Slavie přispívá podle starosty ročně asi 15 miliony korun.

Autoři | Foto www.hstrebic.cz

Štítky zimní stadion, Třebíč, rekonstrukce, Pavel Janata, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíč plánuje rekonstrukci zimního stadionu za dvě stě milionů korun | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.