Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Třebíčsku mají novou cyklostezku. Měří tři kilometry, stála třináct milionů korun

Hrotovice a Valeč na Třebíčsku spojuje nová asi tříkilometrová cyklostezka. Stála přibližně 13 milionů korun. Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI) přispěl obcím asi devíti miliony korun. Cyklostezka propojí cyklotrasu Jihlava - Český Těšín a cyklostezku ve směru na jadernou elektrárnu Dukovany, řekla starostka Hrotovic Hana Škodová.

Cyklostezka vede k rybníku Bezděkov a přechází potok Rouchovanku. U Bezděkova se napojuje na cyklostezku do Dalešic, která byla dokončená před dvěma lety, řekl starosta Valče Josef Zahrádka. Podle Škodové pomůže turistům vyhnout se frekventované silnici k jaderné elektrárně a klidnou krajinou dojet až k Dalešické přehradě.

Nová cyklostezka končí na začátku Hrotovic, které ji chtějí prodloužit až do města. V lednu požádaly o další dotace ze SFDI. „Pokud dotaci dostaneme, mohli bychom cyklostezku na podzim dokončit,“ řekla Škodová. Bez dotací ji Hrotovice stavět nebudou, i bez ní je město dostupné polními cestami.  Asfaltový povrch by ale podle Škodové cyklistickou sezonu prodloužil i do jarních nebo podzimních měsíců, kdy mohou být polní cesty rozbahněné.  Náklady na plánovaný asi dvoukilometrový asfaltový úsek odhadla starostka asi na deset milionů korun.

Autoři | Foto trebic.cz

Štítky cyklostezka, trasa, kolo, okres Třebíč, Hrotovice, Státní fond dopravní infrastruktury, Jihlava, Český Těšín, Dukovany, Valeč, dotace, Bezděkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Třebíčsku mají novou cyklostezku. Měří tři kilometry, stála třináct milionů korun | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.