Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Krajští zastupitelé schválili 40 milionů na opravu třebíčského koupaliště Polanka

Třebíč získá 40 milionů korun z krajského rozpočtu na modernizaci plaveckého areálu Polanka. Dotaci z programu Sportovní infrastruktura včera schválili krajští zastupitelé. Opravené koupaliště by mělo být veřejnosti přístupné s příští letní sezonou. Celkové náklady jsou přes 185 milionů, jak vyplývá z informací na webu města.

Oprava plovárny Polanka začala letos zjara. Její součástí je výměna van bazénů za nerezové, přestavba provozní budovy, instalace nových vodních atrakcí, ale i ohřevu vody, který má koupališti prodloužit sezonu. V plánu je i úprava okolních travnatých ploch.

Nové zázemí třebíčského zimního stadionu má být postavené do zimy, pracuje se i na Polance

Nové zázemí pro hokejisty na třebíčském zimním stadionu by mělo být postavené během podzimu. Bylo jedním z důvodů, proč město v dubnu zahájilo rekonstrukci stadionu asi za 517 milionů korun.

Koupaliště s padesátimetrovým plaveckým bazénem, bazénem pro neplavce a skokanským bazénem bylo postavené v roce 1978. Vzniklo na ploše 2,7 hektaru nedaleko řeky Jihlavy v místech, kde od počátku 20. století byly říční lázně.

Zkvalitnit místa pro sportování může od letoška z krajských dotací pět okresních měst a další města, která jsou obcemi s rozšířenou působností (ORP). V programu Sportovní infrastruktura 2024 je z krajského rozpočtu vyhrazeno 500 milionů korun. Na jeden projekt poskytuje kraj nejvýše 50 milionů. ORP mohou podat dvě žádosti. Na podporu stavby a rozšíření sportovních zařízení v dalších místech Vysočiny vyčlenil kraj 170 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Vysočina tourism

Štítky příspěvek, správa, sporty, stavby, koupaliště, rekonstrukce, Polanka, kraj, zastupitelstvo, Třebíč, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajští zastupitelé schválili 40 milionů na opravu třebíčského koupaliště Polanka | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.