Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

FOTO: Hasiči z Dukovan a Temelína mají nové kontejnery na hašení elektromobilů

Hasiči jaderných elektráren Dukovany a Temelín mají ve svém vybavení dva nové speciální kontejnery na hašení elektromobilů. Stály 1,2 milionu korun. Hasiči zasahují v regionu i u dopravních nehod. Je důležité, aby byli schopní reagovat také na požáry aut s elektrickým pohonem, byť jsou zatím málo pravděpodobné, sdělil mluvčí dukovanské elektrárny Jiří Bezděk. Vloni bylo podle údajů firmy ČEZ zaznamenáno v Česku šest požárů elektromobilů.

„Rozšíření technického vybavení podnikové jednotky hasičů o kontejnery pro hašení elektromobilů jsou přirozenou reakcí na rostoucí počet elektroaut na silnicích," uvedl velitel podnikových hasičů dukovanské elektrárny Tomáš Richter. V Česku loni bylo přes 20 tisíc elektromobilů.

Podle temelínských hasičů vyžaduje hašení elektromobilů specifický přístup. „Po prvotním zásahu je potřeba zajistit chlazení baterie. K tomu slouží speciální kontejner, do kterého se elektromobil umístí," uvedl jejich velitel Martin Novotný. Kromě elektromobilů je podle firmy ČEZ možné tyto kontejnery využít pro hašení baterií, pneumatik a jiného materiálu, který se běžnými postupy hasí obtížně.

Loni hasiči ČEZ zasahovali v okolí elektrárny Temelín pětačtyřicetkrát. Vyjížděli k dopravním nehodám, odstraňovali spadlé stromy a pomáhali likvidovat požáry.

Hasiči dukovanské elektrárny pomáhali v regionu u 76 událostí. „Zásahy podnikových hasičů elektrárny Dukovany u dopravních nehod jsou jedním z nejčastějších důvodů jejich výjezdů do okolí," uvedl ředitel elektrárny Roman Havlín. Doplnil, že speciální kontejnery mohou v případě potřeby posloužit i elektrárně, která počítá s větším využíváním elektromobilů ve svém vozovém parku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ČEZ

Štítky energie, hasiči, automobilová, ČEZ, Dukovany, Temelín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Hasiči z Dukovan a Temelína mají nové kontejnery na hašení elektromobilů | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.