Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Třebíčský hokej bude mít po dobu rekonstrukce stadionu zázemí v Moravských Budějovicích

Pokud letos začne plánovaná modernizace zimního stadionu v Třebíči, přesune se A-tým třebíčského hokeje dočasně zřejmě do Moravských Budějovic. Podle jejich starosty Martina Ferdana (Budějováci s podporou Starostů) kvůli tomu město letos investuje asi tři miliony do stavby nových kabin. Očekává, že třetinu nákladů dostanou Moravské Budějovice zpět z nájmu ledové plochy. Mladší třebíčští hokejisté by mohli po dobu rekonstrukce trénovat v Náměšti nad Oslavou nebo Velkém Meziříčí, řekl ČTK předseda SK Horácká Slavia Třebíč Martin Svoboda.

„Celý klub se na jeden stadion přemístit nemůže, protože se tam nevejde. Proto se to bude muset rozprostřít podle jednotlivých kategorií. Už to máme předjednané, čekáme ale na definitivní rozhodnutí, jestli se to (oprava stadionu) bude skutečně dělat," řekl Martin Svoboda. Aktivních členů hokejového klubu je podle něho na 300.

Zimní stadion v Třebíči se začal stavět v roce 1956 a dokončen byl v roce 1959. Zastřešený je od začátku 80. let minulého století. Od roku 1998 je v majetku města.

„Dohodli jsme se, že by třebíčský A-tým po dvě sezony odehrál celou Chance ligu u nás v Moravských Budějovicích, ale s tím, že nám to vůbec neomezí naše oddíly ani výuku dětí. Našli jsme tam společnou řeč a na zimním stadionu budeme vytvářet novou kabinu, která bude primárně určená pro třebíčský tým. Jejich hokej ale nebudeme dotovat, formou nájmu se nám třetina investice vrátí,“ řekl Martin Ferdan. Nové kabiny budou po dvou letech sloužit moravskobudějovickým hokejistům. Jejich stavba podle Ferdana potrvá asi tři měsíce, dokončená musí být nejpozději v srpnu před novou hokejovou sezonou.

Na opravu zimního stadionu v hodnotě takřka půl miliardy korun Třebíč vybírá dodavatele. Podle mluvčí radnice Irini Martakidisové nyní úřad kontroluje došlé nabídky, aby bylo možné vyzvat firmy k jejich doplnění. V příštím týdnu chce radnice oznámit datum konání elektronické aukce, protože výběrové řízení na dodavatele je dvoukolové a předložení nabídek bylo jen kolem prvním. Práce na opravě zimního stadionu by měly začít nejpozději v dubnu.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ekosvetlo.cz

Štítky hokej, stadion, správa, stavby, sporty, Třebíč, Moravské Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíčský hokej bude mít po dobu rekonstrukce stadionu zázemí v Moravských Budějovicích | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.