Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Třebíč bude opět hledat dodavatele opravy zimního stadionu asi za půl miliardy korun

Třebíč znovu vyhlásí veřejnou zakázku na opravu zimního stadionu asi za 500 milionů korun. První soutěž na dodavatele loni zrušila kvůli příliš vysoké nabízené ceně. Podle starosty Pavla Pacala (Pro Třebíč) je teď situace na stavebním trhu lepší, i díky poklesu cen materiálu. Asi dvouletá oprava stadionu by mohla začít po skončení aktuální hokejové sezony, zřejmě zjara příštího roku.

„Hlad po zakázkách je teď větší. S větší konkurencí doufáme, že dojde i ke snížení ceny," řekl Pavel Pacal.

Veřejnou zakázku chce město vyhlásit začátkem října. Společnosti budou mít na podání nabídky 45 dní. Soutěž bude dvoukolová. Po prvním kole, které zhodnotí kvalifikační předpoklady, se bude ve druhém kole soutěžit v elektronické aukci na cenu směrem dolů. Třebíč se zároveň pokusí získat na opravu dotace z Národní sportovní agentury, mohla by dostat až 40 milionů.

Veřejnou zakázku vypsala Třebíč už loni v srpnu. Opoziční zastupitelka Blanka Kutinová (Třebíč Občanům!) tehdy uvedla, že to bylo jen gesto před komunálními volbami. Po nich zůstal ve funkci starosta i dva místostarostové. V prosinci 2022 vedení města zakázku zrušilo. Zdůvodnilo to příliš vysokou cenou v obdržených nabídkách. Podle Pacala byla tehdy nejnižší nabídka za 588 milionů korun.

Modernizace zimního stadionu má zlepšit především jeho zázemí. V plánu je rozšíření zadní části tak, aby tam mohly vzniknout kabiny a sociální zařízení, které jsou podle dřívějšího vyjádření starosty už nevyhovující. Upravovat se bude i hlediště a technologie chlazení. Zastaralou čpavkovou má nahradit ekologická varianta.

Dokončení v roce 1959

Zimní stadion se začal stavět v roce 1956 a dokončen byl v roce 1959. O 12 let později prodělal první větší rekonstrukci a v roce 1977 byl zastřešen. Střecha se ale po několika dnech zřítila. Zemřeli pod ní dva lidé. Znovu se stadion veřejnosti otevřel v roce 1980. Od roku 1998 je v majetku města.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hstrebic.cz

Štítky sport, stadion, správa, stavby, sporty, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíč bude opět hledat dodavatele opravy zimního stadionu asi za půl miliardy korun | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.