Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jaroměřice nad Rokytnou prodávají pozemky v nové zahrádkářské kolonii. Mezi lidmi je o ně zájem

Asi čtyřtisícové Jaroměřice nad Rokytnou budují další zahrádkářskou kolonii. Zájem o pozemky je podle starosty Jaroslava Soukupa (SOCDEM) velký i na malém městě, zahradničení je oživeným trendem. Zvedá ho také příznivá cena, město pozemky v lokalitě Skalka nabídlo za 400 korun za čtvereční metr.

„Byly to pozemky vhodné na zahrady, jako stavební pozemky to využít nešlo. Leží mimo zástavbové území, mimo intravilán, tam v žádném případě stavět (domy) nechceme," řekl Jaroslav Soukup. Majitelé zahrad si mohou postavit jen menší zahradní chatu. Pozemky mají velikost asi 500 až 800 čtverečních metrů.

Lokalita Skalka vznikla na pozemcích města, pro které nemělo město jiné využití. „Na zahradu to byly vhodné pozemky, výhodou bylo i to, že nešlo o zábor polí, je tam trochu svah, takže je to rozumné využití," řekl Soukup. Volné pozemky v lokalitě s 18 parcelami ještě zbývají.

Jaroměřice nad Rokytnou už mají tři větší zahrádkářské kolonie s desítkami zahrad u silnice na Příštpo nebo u koupaliště. Skalka bude podle starosty posledním místem, kde mohou na obecních pozemcích vznikat, s dalšími územní plán nepočítá.

Novou zahrádkářskou kolonii loni zřídila i Třebíč. Nabídla k prodeji za vyvolávací cenu 650 korun za čtvereční metr 24 parcel v jižní části města.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto radekkulupa/pixabay

Štítky zahrádkářská, kolonie, pozemek, správa, reality, Jaroměřice nad Rokytnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroměřice nad Rokytnou prodávají pozemky v nové zahrádkářské kolonii. Mezi lidmi je o ně zájem | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.