Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Uzavření kvůli koronaviru znamenalo pro třebíčskou posilovnu půlmilionovou ztrátu

Omezení provozu v důsledku koronaviru znamenal pro třebíčské Fitness Imperium asi půlmilionovou ztrátu. Posilovna s jedním zaměstnancem na kompenzacích od státu získala přibližně 31 tisíc korun, nová žádost podaná 12. dubna je zatím bez odpovědi. Majitelka Petra Šalomounová řekla, že složitý rok dokázala ustát jen díky podpoře rodiny a svým úsporám, což mimo jiné znamená, že musela odsunout plány na rozšíření posilovny o druhé patro.

„Jediný příspěvek, který se mi podařilo získat, byl Covid provozovny, bylo to 31.600 za říjen, listopad, prosinec a do půlky ledna. Teď to přeměnili na Covid 2021, žádost jsem podala 12. dubna a k dnešním dni nemám vůbec odpovědi, jestli na to dosáhnu, nebo ne," řekla Petra Šalomounová. Žádosti jsou podle ní administrativně náročně, neobejdou se bez spolupráce s účetními, kteří práci kvůli množstvím žádostí nestíhají. „Jeden známý mi s tím nakonec pomohl, seděli jsme nad tím pět dní," řekla Šalomounová.

V oboru fitness podniká od roku 2002, prvních 11 let měla provozovnu v pronájmu, později se přesunula do vlastního.

Posilovny se kvůli koronaviru poprvé uzavřely loni na jaře od března do poloviny května. Podle Šalomounové už předtím zájem lidí cvičit v uzavřených prostorách opadal spolu s tím, jak přibývalo informaci o šíření covidu-19. Otevření přes léto, kdy jsou pravidelně posilovny navštěvované nejméně v roce, podle ní větší příjmy nepřineslo. Jedním z důvodů bylo i prodlužování platnosti předplatného. „Sice jsme to nezavřeli vlastní vinou, ale lidem jsem nějak chtěla vyjít vstříc. Než jsem se rozběhli, že by se třeba začaly prodávat nové permanentky, zase nás na podzim zavřeli," řekla Šalomounová. Posilovna byla krátce v provozu před Vánocemi. „Tak jsme dali asi 40 tisíc korun do vánočního zboží, takže to málo, co člověk měl, vydal a oni nás po pár dnech zavřeli zas," řekla Šalomounová.

Sportovat ano, ale s podmínkami 

Teď byla připravená v pondělí znovu otevřít. Samozřejmostí je dezinfekce u vstupu i na několika místech posilovny, pořídila respirátory, rukavice i antigenní testy. Vláda sice vnitřní sportování umožnila, ale s podmínkami. Bude platit limit jednoho návštěvníka na 15 metrů čtverečních vnitřní plochy sportoviště. Ve skupině budou smět být maximálně dva lidé a nejvýše deset lidí celkem na sportovišti. Rezervační systém Šalomounová zavádět nebude, neočekává, že zájem lidí přesáhne povolenou kapacitu.

Nelíbí se jí povinnost lidí prokazovat se potvrzením o prodělaném covidu-19, očkování nebo negativním testem. „Když jdu na úřad, na poštu nebo do obchodu, taky po mně nikdo test nechce. S tímhle se jde vysloveně jen po malých živnostech," řekla Šalomounová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto kreativgarasch (pixabay.com)

Štítky služby, kondice, koronavirus, covid, Třebíč, fitness, posilovna, COVID-19, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzavření kvůli koronaviru znamenalo pro třebíčskou posilovnu půlmilionovou ztrátu | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.