Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Třebíčští strážníci budou mít auto s hybridním pohonem. O něčem podobném přemýšlí i Jihlava

Třebíč koupí pro svoji městskou policii první vůz s hybridním pohonem. Toyotu Corollu zhruba za 560 tisíc korun budou mít strážníci k dispozici do tří měsíců. Je to jedna z věcí, ke které se město zavázalo akčním plánem na zlepšování kvality ovzduší, řekl novinářům místostarosta Miloš Hrůza (ANO).

Třebíčská městská policie má nyní k dispozici pět vozidel, jedno z nich slouží zvířecímu útulku, který pod správu strážníků spadá. Průměrný věk aut je podle Hrůzy šest let. Toyota má nahradit nejstarší vozidlo strážníků, 14 let starou fabii, kterou ale ještě využije knihovna zřizovaná městem.

O nákupu vozu na alternativní pohon uvažuje i městská policie v Jihlavě, řekl její ředitel Jan Frenc. Doposud mají jihlavští strážníci k dispozici osm naftových aut a jedno s pohonem CNG, používají také jeden motocykl. „Navíc máme na každém ze čtyř okrsků dvě kola nebo jedno elektrokolo," řekl Jan Frenc. Na nový vůz mají letos v rozpočtu vyhrazenou částku 600 tisíc korun.

Nákup nových automobilů do flotily městské policie podle Frence není v Jihlavě obvyklé, spíš strážníci využívají starších vozů z městského úřadu nebo jeho organizací. Mají vozy staré i deset nebo 12 let. „Například vozidlo, které využívá oddělení prevence kriminality a jezdí s ním po školách, je asi deset let staré a původně z domova důchodců," doplnil Frenc. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, policie, auto, Třebíč, Jihlava, obecní policie, Miloš Hrůza, Toyota Corolla, Toyota, hybridní vozidlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíčští strážníci budou mít auto s hybridním pohonem. O něčem podobném přemýšlí i Jihlava | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.