Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Třebíči by mohl stát parkovací dům s 218 místy. Studie už je hotová

Kraj Vysočina má hotovou studii, podle které by místo parkoviště u nemocničního areálu v Třebíči mohl stát parkovací dům asi za 136 milionů korun (bez DPH) s 218 místy. Parkoviště zatím pojme asi šedesátku aut. Stavba domu by podle náměstka hejtmana Martina Kukly (ANO) měla začít v roce 2021. Mohla by vyřešit i problémy se stávající protihlukovou stěnou, k jejímuž vlastnictví se nikdo nehlásí.

Oplocení s protihlukovými prvky odděluje nemocniční parkoviště od silnice I. třídy v Bráfově ulici. Formálně nikomu nepatří. Jeho stav ale ohrožuje chodce na přilehlém chodníku, jehož vlastnictví také není vyřešené. Odpadávají z něho kusy dřev. Kraj proto vyčlenil přes 300 tisíc korun na nejnutnější opravy.

„V minulosti byla protihluková stěna postavena, ale nebyla předána naší krajské nemocnici do hospodaření. To samé chodník. V tuto chvíli řešíme, jakým způsobem se k tomu postavit," řekl Martin Kukla. Kraj podle něho jedná s Ředitelstvím silnic a dálnic, které zjara nechá změřit hluk ze silnice, aby bylo zřejmé, zda je protihluková stěna nutná. „Pokud ano, nechá ji ŘSD znovu postavit, pokud ne, budeme to řešit my v rámci oplocení," řekl Kukla.

Oplocení by mohl nahradit parkovací čtyřpodlažní dům. Na jeho stavbě je kraj předběžně dohodnutý s městem, které už dřív vykoupilo bývalý obchod u nemocničního parkoviště. Po jeho zboření je možné rozšířit místo pro parkovací dům, který by sloužil veřejnosti. Je nejen blízko nemocnice, ale i vlakového nádraží či zimního stadionu.

O financování stavby a provozu parkovacího domu bude podle Kukly kraj ještě s městem jednat.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, nemocnice, stavby, Třebíč, AUDIO, Kraj Vysočina, Martin Kukla, ANO 2011, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Heimlich

Parkovací dum na Otmarově měl vycházet na 0.5M na jedno místo. Městu se to zdálo drahé, tak z toho nebylo nic. Teď to holt postavíme ještě o 20% dráž.

Sobota, 28. prosince 2019, 21:53Odpovědět

V Třebíči by mohl stát parkovací dům s 218 místy. Studie už je hotová | Třebíčsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.