Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Humpolec má novou koncepci dopravy. Řeší třeba parkování a problémová místa

Asi jedenáctitisícový Humpolec na Pelhřimovsku si nechal zpracovat novou dopravní koncepci. Řeší možnosti rozvoje města a dopravní infrastruktury. Město za ni zaplatilo asi 1,3 milionu korun. Dnes ji bude projednávat s veřejností, řekl starosta Karel Kratochvíl (ODS).

Koncepce podle něho bude sloužit jako podklad pro plánované investice nejen do místních komunikací, ale i do silnic, které vlastní stát či kraj. Zabývá se možnostmi parkování ve městě nebo stavbou severozápadního obchvatu města, jehož koridor už je řadu let vyznačený v územním plánu. „Jsou to úpravy, které bude nutné řešit v souvislosti s plánovanými obchodními nebo průmyslovými zónami," řekl Karel Kratochvíl.

Jedním z dopravně nejproblematičtějších míst ve městě byla podle Kratochvíla křižovatka ulic Okružní, Pražská, Zahradní a Čejkova, na jejíž úpravě už se pracuje. Nový kruhový objezd z části hradí Kraj Vysočina, který je majitelem silnice, a z části město.

„Kraj Vysočina za stavbu, která má být dokončená v říjnu, zaplatí 16 milionů korun," řekla mluvčí kraje Eva Neuwirthová. Město bude platit asi 50 milionů korun. „Má tam veškeré sítě, především vodohospodářské, nové přechody, chodníky a veřejné osvětlení, v ceně je také celá oprava Zahradní ulice, která do křižovatky ústí," řekl Kratochvíl.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, doprava, stavba, Humpolec, Karel Kratochvíl, ODS, okres Pelhřimov, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Humpolec má novou koncepci dopravy. Řeší třeba parkování a problémová místa | Pelhřimovsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.