Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Kuchyni v pelhřimovské nemocnici čeká rekonstrukce. Odhadovaná cena je 200 milionů korun

Kraj Vysočina hledá dodavatele projektové dokumentace na opravu stravovacího zařízení v Nemocnici Pelhřimov. Předběžné náklady na dokumentaci jsou asi šest milionů korun (bez DPH). Rekonstrukce nemocniční kuchyně včetně vybavení by mohla podle hejtmana Vysočiny Vítězslava Schreka (ODS a STO) vyjít na 200 milionů korun, zpřesní ji projektová dokumentace.

„Teoreticky do konce roku by mohlo být vyprojektováno tak, abychom vypsali veřejnou zakázku, v pololetí roku 2024 bychom mohli zadat zakázku do realizace," řekl Vítězslav Schrek. Práce podle něho budou muset být rozložené do etap, což má umožnit, aby mohla kuchyně připravovat jídlo i během rekonstrukce.

Podle informací na webu nemocnice zajišťuje stravovací provoz denně jídlo pro asi 300 pacientů a 350 zaměstnanců a dalších cizích strávníků. Sídlí v budově z roku 1994. Loni se ve stravovacím zařízení pelhřimovské nemocnice připravilo skoro 301 tisíc jídel. Za potraviny pro pacienty zaplatila nemocnice asi 5,6 milionu korun, potravin pro ostatní strávníky bylo asi za 3,5 milionu korun.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto AhmadArdity/pixabay

Štítky zdraví, kuchyně, nemocnice, rekonstrukce, Pelhřimov, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kuchyni v pelhřimovské nemocnici čeká rekonstrukce. Odhadovaná cena je 200 milionů korun | Pelhřimovsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.