Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Pelhřimov chce v roce 2020 investovat přes 200 milionů. Třeba do kanalizace nebo hřišť

Pelhřimov chce do svého rozvoje v příštím roce investovat 213 milionů korun. Očekává, že dalších 30 milionů bude moci použít díky dotacím. Návrhem investiční části rozpočtu, který počítá i s přípravou stavebních pozemků, se budou zastupitelé zabývat 4. prosince. Rozpočet města na rok 2020 bude asi 542 milionů korun, zastupitelé ho budou schvalovat příští rok, řekl starosta Ladislav Med (ODS).

„Rozpočet bude stanovený až v únoru, nicméně kapitálový bude v prosinci, aby bylo zase možné jednotlivé akce soutěžit a zároveň požádat o dotace,“ řekl Ladislav Med. Investiční rozpočet se ve městě schvaluje pravidelně v prosinci již od roku 1990.

Město očekává, že dotace z části pokryje rekonstrukci obou travnatých fotbalových hřišť a atletického oválu. Hodnota rekonstrukce je asi 37 milionů korun, dotace by mohla být 18 milionů korun. „Další dotace bychom rádi čerpali na rekonstrukci kanalizace ve Skrýšově a vodovodu včetně dalších vodohospodářských zařízení pro místní části," řekl Med.

Volné pozemky pro výstavbu 

V roce 2020 začne příprava základního technického vybavení pro 40 parcel ve Skrýšově. „Investovat tam budeme zhruba 40 milionů korun," řekl Med. Po čtyřech letech to budou první volné pozemky, které město pro výstavbu připraví. Investice se jejich prodejem městu vrátí. Prodejní cenu ještě město nestanovilo, před čtyřmi lety se čtvereční metr prodával za více než 900 korun, teď by podle starosty mohl stát asi o 600 korun víc. Kromě ceny budou zastupitelé rozhodovat i o způsobu prodeje pozemků, stavět by se na nich mohlo začít v roce 2021.

Asi 15 milionů korun budou stát úpravy na sídlišti 5. května. Město chce opravit vodovod a kanalizaci, upravit park a postavit nové chodníky a parkoviště pro dalších 28 aut. Asi sedm milionů budou podle starosty náklady na rekonstrukci malé scény v kulturním domě Máj.

Investiční rozpočet kolem 200 milionů korun má šestnáctitisícový Pelhřimov poslední čtyři roky. V letech před tím město na investice vyčleňovalo 100 až 150 milionů.

Autoři | Foto turistika.cz

Štítky správa, hospodářství, rozpočet, investice, 2020, Pelhřimov, kanalizace, dotace, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pelhřimov chce v roce 2020 investovat přes 200 milionů. Třeba do kanalizace nebo hřišť | Pelhřimovsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.