Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Šacberku lyžovaly o víkendu jen desítky lidí. Letošní sezona jinak byla velmi úspěšná

Jen desítky lyžařů využily o víkendu možná poslední příležitost k lyžování na kopci Šacberk u Jihlavy, jediné sjezdovce na Vysočině, která je ještě v provozu. Lidé lyžovali hlavně ráno, kdy byl povrch sjezdovky po nočních teplotách kolem nuly ztuhlý. Odpoledne už byli na svahu jen jednotlivci, řekl správce areálu Pavel Havlíček.

Od pondělí bude sjezdovka uzavřená, přestože na ní podle Havlíčka leží kolem 50 centimetrů technického sněhu. „Stále ještě platí varianta pozvat veřejnost na lyžování o prvním víkendu v dubnu,“ řekl Havlíček. Aktuální informace zájemci najdou na webu.

Končící lyžařská sezona bude pro Šacberk nejdelší v jeho třináctileté historii. Pokud by skončila dnes, půjde o 112 lyžařských dní. V předcházejících zimách se na Šacberku lyžovalo nejdéle 107 dní, uvedl Havlíček. V této sezoně se vlek poprvé rozjel 3. prosince, jako první v Kraji Vysočina. Po úvodním víkendu následovala dvoudenní přestávka, pak už skiareál fungoval bez přerušení provozu.

V uplynulé sezoně byly na Vysočině otevřeny tři desítky sjezdovek. Po několika letech se dalo lyžovat i na svazích závislých pouze na přírodním sněhu. Kromě Šacberku byla nejdéle v provozu střediska Harusův kopec a Fajtův kopec na Žďársku, kde lyžování skončilo minulou neděli.

Autoři | Foto Facebook: Skiareál Šacberk

Štítky Šacberk, sjezdovka, lyžování, Kraj Vysočina, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Šacberku lyžovaly o víkendu jen desítky lidí. Letošní sezona jinak byla velmi úspěšná | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.