Aktuálně

Řidička vyjížděla z parkovacího místa a poškodila čtyři auta. Dostala pokutu více...

Opilý čtrnáctiletý chlapec vzal dědovi klíčky od auta. Havárii nahlásila jeho matka více...

Andělé bez křídel. Fotografka chce chystaným kalendářem ocenit práci záchranářů více...

Lidé chtějí mít své jméno na fasádě arény. Koupili si už téměř sedm set panelů více...

Nákup klidně o půlnoci. V Horních Dubenkách budou mít bezobslužnou prodejnu více...

FOTO: Jihlavou projíždí kamiony, i když nesmí. Denně padají desítky pokut více...

Trenér Vysočiny před startem sezóny: Týmu věřím, chceme být v horní polovině tabulky více...

DRBNA HISTORIČKA: Horko vyhání Jihlavany k vodě dvě staletí více...

Prestižní soutěž Trophée Mille se konala v Cityparku, vyhrál tým ze Slavkova. Jihlavští studenti byli třetí

Autoři | Tisková zpráva | Foto Se svolením Kraje Vysočina | Zdroj Kraj Vysočina

Stovky návštěvníků obchodního centra Citypark mohly o víkendu sledovat klání studentů gastronomických oborů. V konkurenci z celé republiky se prosadili i Gabriela Frantálová a Erik Mareš, studenti Obchodní akademie, Střední zdravotnické školy a Střední odborné školy služeb Jihlava.

Při prestižní soutěži byly jako vždy povinné suroviny s vazbou k regionu. „Letos se tak v jídlech objevoval hrotovický sumeček africký, speciální červená odrůda brambor Val Red z Havlíčkova Brodu, med z Cidliny a jihlavské šlehané kysané podmáslí Moravia Lacto,“ informovala krajská mluvčí Jitka Svatošová.

Vítězné menu studentů ze Střední školy Slavkov – Austerlitz bylo sumeček africký, květák, brambory Val Red, bílá ředkev jako hlavní chod a k tomu dezert v podobě Mousse z bílé čokolády a podmáslí, višňové omáčky v čokoládové skořápce, sušenky z mandlové mouky, višňového gelu, meringue, drobenky a višňového šerbetu.

Vítězná dvojice Yaroslava Kelemen a David Konečný získala putovní trofej zakladatele soutěže, francouzského michelinského kuchaře Philippa Milla. Také přebrali skleněné ocenění z přibyslavské sklárny Valner Glass vybroušené do tvaru bílé kuchařské čepice s uvnitř ukrytým květem šafránu. Hlavně je však postup na mezinárodní finále v Remeši. 

Ani při pátém ročníku se neztratili zástupci Vysočiny. Druhé místo obsadil tým ze Střední školy gastronomické Adolpha Kolpinga Žďár nad Sázavou ve složení Simona Chlubná a Daniel Šikl, třetí byli domácí Gabriela Frantálová a Erik Mareš z Obchodní akademie, Střední zdravotnické školy a Střední odborné školy služeb Jihlava.

Ohodnoť článek

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky Trophée Mille, soutěž, Francie, gastronomické obory, Obchodní akademie, Střední zdravotnická škola a Střední odborná škola služeb Jihlava

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.