Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Sobota 12. října 2024  |  Svátek má Marcel
Bez reklam

Sezona výlovů je tady, budou v Kozlově, Urbanově, Telči i jinde

K podzimu patří výlovy rybníků. Zpravidla jde o velkou událost, kde se sejdou i stovky lidí. Tyto divácky atraktivní akce bývají spojené s prodejem ryb a různých rybích specialit. Veřejnost bude mít během října hned několik možností, kam se na Jihlavsku vydat.

V sobotu 12. října dopoledne bude výlov Návesního rybníku v Kozlově na Jihlavsku. Od devíti ráno budou na hrázi v prodeji také ryby, například kapr bude za osmdesát korun kilo, candát za tři sta padesát.

Ceny ryb při výlovu v Kozlově:
kapr         80 Kč/kg
amur         90 Kč/kg
štika    150 Kč/kg
candát    350 Kč/kg
lín        130 Kč/kg

Ve stejný den a stejnou dobu se koná také výlov rybníka Nadymák v Urbanově, místní hasiči tam nabídnou rybí speciality, čepované pivo i další alkoholické a nealkoholické nápoje. Bojovat s počasím pomůže vyhřívaný stan, kde bude hrát hudba.

Příští sobotu, tedy 19. října už od osmi hodin, se mohou lidé vydat na výlov v Sedlejově, i tam pořadatelé slibují rybí speciality – řízky, pstruzi na roštu, pečené vepřové, burčák a živá muzika. V prodeji budou i živí kapři.

Velkou akcí každoročně bývá výlov Štěpnického rybníka v Telči, ten se letos koná v sobotu 26. října od osmi ráno. Tam si lidé budou mít možnost koupit smaženého nebo uzeného kapra a pstruha, rybí škvarky nebo rybí polévku. Živý ryby budou v širokém sortimentu možností a opracování. Ani v Telči kousek od náměstí nebude chybět živá hudba.

Ve stejný den budou také rybní hody v hasičském dvoře v Mrákotíně, začínají v deset dopoledne a končí ve čtyři odpoledne. K dostání budou rybí polévka s krutony, kapří řízek a bramborový salát, kapří klobásy, uzený kapr, kapří hranolky a živý kapr nebo štika. Lidé mohou zamířit i na výlov v Radkově k rybníku nad Hřebílkem. Po výlovu rybníku tam lidé posedí v bývalé škole až do večera. Rovněž v sobotu 26. října bude i výlov rybníka Nutlíz u Velkého Beranova.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky výlov, rybník, ryba, kapr, pstruh, rybí speciality, Kozlov, Telč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sezona výlovů je tady, budou v Kozlově, Urbanově, Telči i jinde | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.