Počasí dnes27 °C, zítra28 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Popeláři jezdí od časného rána, nejpozději v šest ráno musí mít nachystanou popelnici a volnou trasu

Popeláři v Jihlavě začínají svážet odpad již od šesti hodin ráno a obvykle končí kolem druhé hodiny odpolední, aby se vyhnuli dopravním zácpám, oznámil magistrát. Žádá obyvatele, aby popelnice k vyvezení chystali před domy včas.

Popeláři mají jasně dané svozové trasy a dny, kdy popelnice z konkrétních ulic vyvýžejí. Tyto nádoby ale musí být umístěné u průjezdné komunikace a hlavně včas.

Jak informovala radnice, u rodinných domů lze popelnici na dočasné stanoviště umístit nejdříve v šest večer před svozovým dnem a nejpozději v šest ráno v den svozu. „V trase, ve které budou nádoby přemisťovány k popelovému vozidlu, nesmí nic bránit manipulaci,“ řekla Aneta Hrdličková z magistrátu a zmínila nevhodně zaparkovaná auta nebo třeba skládku stavebního materiálu.

Složenky letos nebudou. Lidé v Jihlavě dostanou informace k platbě za odpady e-mailem

Složenky a informační dopisy s platebními údaji pro úhradu poplatku za komunální odpad budou letos Jihlavané hledat v poštovních schránkách marně. Město pošle informace přes e-mail koncem května.

Dle vedení města není dobré se spoléhat na to, že popeláři do dané ulice obvykle přijíždí třeba v deset hodin. Může totiž dojít k úpravě harmonogramu svozové trasy a popelnice zůstane nevyvezená. „Stanovení náhradního termínu pro vývoz nádoby, která nebyla řádně přistavena, je pak nepříjemné pro obě strany. Pro svozovou společnost je  komplikované začlenit mimořádné vývozy jednotlivých nádob do naplánovaných tras,“ vysvětlila Hrdličková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Město Jihlava | Zdroj Ježkovy oči

Štítky popelnice, svoz, odpadky, popeláři, Město Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Popeláři jezdí od časného rána, nejpozději v šest ráno musí mít nachystanou popelnici a volnou trasu | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.