Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Prádelna a čistírna Jihlava přináší městu peníze. Nyní má v plánu investici do zázemí za 80 milionů

Prádelna a čistírna v Jihlavě má v plánu investici do přístavby a technologií v předpokládané hodnotě okolo 80 milionů korun. Dle radnice jde o městskou společnost, která dobře hospodaří a městu přináší peníze.

Prádelna se podle primátora Petra Ryšky (ODS + KDU-ČSL) dobře vypořádala s obdobím covidu, kdy jiné soukromé firmy třeba i krachovaly, nyní musí zakázky i odmítat. „Je potřeba, aby se tam zvýšila robotizace, a tak dále, takže si myslíme, že ta investice má velký smysl,“ řekl Ryška. Předpokládá, že se uskuteční v brzké době.

O schválení záměru na technické zhodnocení areálu požádala zastupitele jednatelka Martina Prošková. Ti tento krok v úterý 26. února schválili.

V žádosti zveřejněné na webu města Prošková uvedla, že podle studie proveditelnosti je předpokládaná hodnota chystané stavby 30 milionů korun a technologické části s novou prací linkou 50 milionů. Přesnější částky vyplynou po dopracování projektové dokumentace, následně firma upřesní i termín realizace. Financování záměru má v plánu zajistit vlastními zdroji a bankovní půjčkou.

Pro luxusní hotely

V žádosti jednatelka také uvedla, že dvě prádelny podobné velikosti v Česku zanikly kvůli dopadům covidové epidemie a následnému rychlému růstu cen energií.

Mezi zákazníky jihlavské prádelny jsou luxusní pražské hotely. V roce 2022, kdy ještě v cestovním ruchu doznívala protiepidemická opatření, měla Prádelna a čistírna Jihlava podle výroční zprávy okolo 100 milionů korun. Loni na podzim v podniku pracovalo 90 lidí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jihlava

Štítky Prádelna a čistírna Jihlava, investice, zhodnocení, Petr Ryška, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prádelna a čistírna Jihlava přináší městu peníze. Nyní má v plánu investici do zázemí za 80 milionů | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.