Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jihlava se začala chystat na Vánoce, v ulicích už jsou první ozdoby. Strom bude letos v novém

V centru Jihlavy jsou dnes k vidění pracovníci Služeb města Jihlavy (SMJ), kteří v ulicích věší první vánoční ozdoby. Výzdoba se začala instalovat také na živé stromy do příměstských částí města Červené domky a Zborná. Následovat budou lokality Pávov a Antonínův Důl.

Dnes také začala výzdoba ulic města, a to věšením ozdob na stožáry veřejného osvětlení kolem Masarykova náměstí.

„Z důvodu již nefunkčnosti výzdoby na některých sloupech veřejného osvětlení byla více než polovina odeslána na repasování. Spravená vánoční výzdoba by měla být dodána zpátky koncem tohoto týdne. Zkoušku funkčnosti vánočního osvětlení provádíme nejen při montáži na jednotlivých úsecích, ale i v dílnách SMJ. Po zjištění závad tak bylo na opravu odesláno 8 kusů převěsů. Všechny takzvané girlandy by měly být připravené k montáži příští týden," informuje Martin Málek, mluvčí SMJ.

Zima v pohybu. Jihlava chystá běžecký ovál, z Heulosu se přesune do Českého mlýna

Také letos lidé v Jihlavě nebudou muset daleko, pokud budou chtít vyrazit na běžky. Město ve spolupráci se spolkem Lyžařské Jihlavsko bude i letos opět zajišťovat údržbu lyžařského běžkařského okruhu. Tentokrát už ale nebude u amfiteátru, jako...

Pracovníci SMJ dnes začali jednotlivé ozdoby rozvěšovat v ulicích Benešova, Matky boží, Komenského a Palackého. Hotovo musí být do 23. listopadu.

„Následně bude přivezen na horní část Masarykova náměstí vánoční strom, který se začne zdobit 24. listopadu. Ozdoby na vánoční strom budou v teple bílé barvě, která bude doplněna flash efektem, který způsobuje jiskření a problikávání. Na strom se také pověsí rampouchy, sněhové vločky, řetězy a vánoční kouličky různých velikostí, které jsou laděné do zlatavé a červené barvy. Ozdobit také musíme na náměstí vánoční vesnici a kluziště," jmenuje dále Málek. 

Náklady na repasování vánoční výzdoby, dokoupení ozdob na vánoční strom, zdobení radnice, výzdobu vánoční vesnice i kluziště, montáže a instalace s tím související vyjdou zhruba na jeden milion korun. 

Velký vánoční strom se slavnostně rozsvítí společně s vánoční výzdobou na první adventní neděli 28. listopadu. I letos to bude v zatím neznámý čas, aby se neshlukovaly velké skupiny lidí. Vše bude k vidění na sociálních sítích města. 

Jihlavské Vánoce s jasnějšími obrysy. Strom i ulice rozzáří nové ozdoby, rozsvícení bude bez veřejnosti

Pokud jste se v posledních dnech ocitli na jihlavském Masarykově náměstí, pak vám určitě neušlo to, že se již staví kluziště kolem mariánského sloupu. Přípravy na Vánoce v Jihlavě tak začaly. Vloni se kvůli nepříznivé epidemiologické situaci na...

„Vánoční výzdoba definitivně zhasne na Tři krále. V pátek 7. ledna 2022 se začne s jejím postupným odstraňováním, a to včetně vánočního stromu," dodává závěrem za SMJ Martin Málek. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Vánoce, advent, ozdoby, výzdoba, strom, ulice, Jihlava, SMJ, vánoční ozdoby, vánoční stromek, Martin Málek, Pávov, Tři králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava se začala chystat na Vánoce, v ulicích už jsou první ozdoby. Strom bude letos v novém | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.