Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Za vyřizováním na jihlavský magistrát klidně i s dětmi. Mají tam nový koutek s motivy města

Tato zpráva určitě potěší všechny rodiče a prarodiče. Ti nyní mohou při návštěvě jihlavského magistrátu své děti nechat v nově zřízeném dětském koutku. Jeho součástí jsou i výtvarné potřeby, jihlavské omalovánky a spousta herních prvků.

Úprava dětského koutku začala na jaře 2020 na základě architektonické studie Markéty Beránkové. „Zpracování studie a konečná podoba dětského koutku byla průběžně konzultována s paní primátorkou,“ popisuje Radovan Daněk, mluvčí města Jihlavy. Doplňuje, že o malbu reliéfu panoramatu města Jihlavy se postaral akademický malíř Pavel Procházka, který se podílel i na rekonstrukci štukových výzdob v malé i velké obřadní síni radnice.

„Nejprve bylo potřeba odstranit starou konstrukci, která měla původně sloužit jako vývěsní tabule. Poté jsme prostor prosvětlili novou výmalbou a výměnou osvětlení, nechali zpracovat grafickou podobu interiéru a nakoupili jsme herní prvky navržené architekty,“ vyjmenovává primátorka Jihlavy Karolína Koubová (Fórum Jihlava) a doplňuje: „Koupili jsme i nový přebalovací pult a postupně vše skládali dohromady jako puzzle.“

V dětském koutku najdou děti i malířské potřeby pro malé umělce včetně omalovánek s jihlavskou tematikou. Celkové náklady na úpravu dětského koutku činily 97 tisíc korun bez DPH.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky magistrát, děti, úřad, koutek, hra, foto, Jihlava, Pavel Procházka, Karolína Koubová, omalovánka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Za vyřizováním na jihlavský magistrát klidně i s dětmi. Mají tam nový koutek s motivy města | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.