Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jednadvacetiletý žhář se přiznal i ke čtvrtému požáru v Batelově. Už je ve vazební věznici

Policie obvinila jednadvacetiletého muže ze založení čtvrtého požáru v Batelově na Jihlavsku. Chata v zahrádkářské kolonii hořela v noci na pátek, škoda je podle odhadu 1,5 milionu korun. Stejný muž už byl obviněný ze tří dubnových požárů ve stejném městysi. Po zadržení se doznal i k tomuto čtvrtému činu, řekla dnes mluvčí krajské policie Dana Čírtková. Obviněný je ode dneška ve vazbě, hrozí mu až tři roky vězení.

„Motiv je předmětem šetření," uvedla Dana Čírtková. Minulé tři požáry se týkaly dvou neobývaných domů a chaty, u nich byla škoda v součtu vyčíslená na 2,45 milionu korun. Ani v jednom případě nebyl nikdo zraněný.

Chata začala hořet v noci na pátek pár minut po půlnoci. „Existovalo důvodné podezření, že by chata mohla být zapálená úmyslně," uvedla mluvčí. Policisté v pátek zadrželi muže, který způsobil i tři dubnové požáry v Batelově. Vyšetřovatel zahájil jeho trestní stíhání. Stejně jako v předchozím případě byl muž obviněný z trestných činů poškozování cizí věci a porušování domovní svobody.

V Batelově na Jihlavsku došlo během dubna v krátkém období hned ke třem požárům. Vše nasvědčovalo tomu, že byly založeny úmyslně. A to se nyní také potvrdilo. Díky dobré spolupráci policistů v Třešti v Jihlavě byl dopaden mladík, který má vše na...

Vyšetřovatel dal také podnět státnímu zástupci na vzetí obviněného muže do vazby. „Protože existovalo riziko, že by mohl v trestné činnosti pokračovat," uvedla mluvčí. Soudce vyhověl návrhu státního zástupce a poslal muže do vazby. Policisté ho podle mluvčí eskortovali do vazební věznice do Brna.

První z požárů se v Batelově podle dřívější policejní zprávy rozhořely 4. dubna v noci a nad ránem. Na neobývaném rodinném domě v ulici U kulturního domu vznikla majitelce škoda 950 tisíc korun. O půl milionu vyšší škodu způsobil požár chaty na okraji obce. Další požár následoval 18. dubna. K neobývanému domu v Rácovské ulici se hasiči dostali předtím, než se oheň rozšířil, škoda byla 50 tisíc korun. Jednadvacetiletý muž se k těmto požárům přiznal, stíhaný byl na svobodě.

Autoři | Foto Drbna

Štítky kriminalita, požár, Vysočina, žhář, Batelov, okres Jihlava, chata, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jednadvacetiletý žhář se přiznal i ke čtvrtému požáru v Batelově. Už je ve vazební věznici | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.