Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na Jihlavsku přibude další umělé kluziště. To v Polné se lidem otevře od 14. prosince

, aktualizováno 27. listopadu 2019, 20:46

Na Vysočině přibude během adventního času další kluziště. Ke krajské Jihlavě se od 14. prosince přidá také Polná na Jihlavsku. Zde se bude bruslit v parku na historickém Husově náměstí. Dobrou zprávou je to, že za vstupné lidé nic nezaplatí.

Informaci dnes potvrdil starosta Polné Jindřich Skočdopole s tím, že bruslení na rybníku Peklo pod hradem poslední zimy moc nepřály.

„Bohužel předpověď je taková, že by žádné velké mrazy neměly být. V Polné je k bruslení rybník Peklo, který je obrovský, ale ty zimy jsou, jaké jsou," řekl Jindřich Skočdopole.

Za peníze z hazardu 

Polenské kluziště bude mít rozměry 20x10 metrů. Fungovat bude i za tmy, osvítí ho umělé osvětlení. Tato umělá zimní atrakce město vyjde na 385 tisíc korun. „Samozřejmě to není laciné, ale na druhé straně jsme na to použili peníze z hazardu, které jsou vždycky určené pro sport a pohybové aktivity," uvedl starosta. Upřesnil to, že jde o podíl z celostátně vybraných peněz za hazard dělených mezi obce. Na území Polné podle rozhodnutí zastupitelstva hazardní a sázkové hry být nesmí.

Adventní program v Polné začne v sobotu rozsvícením výzdoby. Na náměstí bude vpodvečer hudba i ohňostroj, přijede také nebeský pošťák se schránkou na dopisy Ježíškovi. Schránka bude pod vánočním stromem do 15. prosince, město se stará o vybírání dětských přání a doručování rodičům. „Toto považujeme za raritu, která je v málokterých městech," uvedl starosta. Z budovy radnice pak bude několikrát denně až do Tří králů znít zvonkohra. Chybět nebudou adventní koncerty ani trhy.

Vánoce v Jihlavě: Kluziště na náměstí bude zdarma. Lidé si zde mohou půjčit brusle

Už za týden se lidem v Jihlavě otevře venkovní kluziště, které se bude nacházet kolem mariánského morového sloupu na Masarykově náměstí. Uměle chlazenou atrakci si Jihlavané užijí vůbec poprvé. Radnice část Masarykova náměstí vyčlenila také pro...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky kluziště, POolná, Vánoce, advent, Husovo náměstí, okres Jihlava, Polná, Kraj Vysočina, peníze, Jihlava, hazardní hra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jihlavsku přibude další umělé kluziště. To v Polné se lidem otevře od 14. prosince | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.