Počasí dnes27 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Mladý řidič vozu BMW si po nehodě sedl na sedadlo spolujezdce, test na drogy a alkohol odmítl

Neobvyklý případ řešili koncem minulého týdne strážci zákona. Vše začalo, když se v pátek kolem půl druhé odpoledne se dozvěděli o nehodě, ke které došlo v Havlíčkově ulici v Ledči nad Sázavou.

„Dvaadvacetiletý řidič osobního automobilu BMW jel směrem do centra, při objíždění neponechal dostatečnou boční vzdálenost od odstaveného osobního automobilu Škoda, kdy došlo ke střetu pravým zrcátkem BMW s levým zrcátkem Škody,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková. Vše se obešlo bez zranění.

Mladý řidič však nezastavil, pokračoval ve směru do centra Ledče nad Sázavou a tam auto zastavila policejní hlídka. „Když hlídka vozidlo zastavila, seděla na místě řidiče v osobním automobilu BMW řidička a vedle ní na předním sedadle seděl spolujezdec. Dalším šetřením ale policisté zjistili, že v době dopravní nehody řídil osobní automobil BMW právě tento spolujezdec. Po nehodě se tedy v řízení vyměnili,“ sdělila Čírtková.

Sankce až 75 tisíc

Policisté následně zjistili, že řidič, který způsobil nehodu, má zadržený řidičský průkaz a platný zákaz řízení motorových vozidel udělený okresním soudem Praha - východ. „Řidič osobního automobilu BMW se po výzvě odmítl podrobit orientačnímu vyšetření ke zjištění, zda není pod vlivem alkoholu a k orientačnímu vyšetření ke zjištění, zda není pod vlivem jiných návykových látek.  Dále byl řidič osobního automobilu BMW vyzván k odbornému lékařskému vyšetření, které je spojené s odběrem biologického materiálu. I tomu se odmítl podrobit,“ vyjmenovala dále mluvčí.

Muž je tak nyní podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Přestupky bude ve správním řízení řešit příslušný správní orgán. „Tam na řidiče čeká sankce, která v případě odmítnutí podrobit se vyšetření na přítomnost alkoholu může dosáhnout výše až 75 000 korun,“ uzavřela Čírtková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, zákaz řízení, odmítnutí testu, sankce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bohumil Miřejovský

Jen 75 000 korun? 500 000 korun bych nasadil

Úterý, 25. června 2024, 20:51Odpovědět

Mladý řidič vozu BMW si po nehodě sedl na sedadlo spolujezdce, test na drogy a alkohol odmítl | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.