Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Havlíčkův Brod má studii na nový bazén. Náklady se odhadují až na 400 milionů korun

Radnice v Havlíčkově Brodě dala zpracovat studii na nový krytý bazén, který by mohl být v areálu letního koupaliště. Životnost nynějšího krytého bazénu vedle zimního stadionu je podle statika čtyři pět let, řekl novinářům místostarosta Zbyněk Stejskal (ODS). Město otevírá diskusi k novému projektu, jehož náklady se v současných cenách odhadují na 350 až 400 milionů korun.

„To je tak velká a rozsáhlá investice, v podstatě jedna z největších za posledních 30 let, která by město čekala, že o tom musíme podrobně diskutovat a musíme to mít připravené," řekl Zbyněk Stejskal. S letními bazény by se podle něj nové sportoviště dobře doplňovalo. Do kryté části by se mohli lidé přesunout při horším počasí o letních prázdninách, dodal.

Se studií se v pondělí seznámili zastupitelé města. Podle místostarosty ještě k záměru dostanou podrobné materiály, aby měli dost času se s ním seznámit. O umístění nového bazénu a pokračování projektu by pak mohlo zastupitelstvo rozhodnout na příštím nebo přespříštím zasedání.

„Neradi bychom zadali projektovou dokumentaci, která bude v řádech milionů a pak se zastupitelstvo rozhodlo, že ta lokace a celkové umístění takhle velké stavby pro ně není správné," řekl místostarosta. Podle zástupců radnice je potřeba vzít v potaz i nynější turbulenci cen na stavebním trhu a energetickou náročnost takového sportoviště.

Rekonstrukce by se nevyplatila 

Krytý bazén byl u zimního stadionu v parku postavený v 90. letech minulého století. Jeho vany protékají a má i další závady. Rekonstrukce této stavby by se podle místostarosty Libora Honzárka (TOP 09) nevyplatila. „Vyhodnotili jsme velmi pečlivě, že její rekonstrukce by byla minimálně stejně drahá jako stavba nového (bazénu)," řekl Libor Honzárek. Na jiném místě by podle něj mohl být postavený bazén s lepšími parametry a lepším parkováním.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koupání, bazén, správa, studie, rekreace, Havlíčkův Brod, krytý plavecký bazén, Zbyněk Stejskal, ODS, Libor Honzárek, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Havlíčkův Brod má studii na nový bazén. Náklady se odhadují až na 400 milionů korun | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.