Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V havlíčkobrodské nemocnici začalo stěhování kvůli plánované demolici pavilonu

V nemocnici v Havlíčkově Brodě dnes začalo postupné stěhování a vyklízení oddělení a ambulancí kvůli plánované demolici jednoho z pavilonů. Ve druhé polovině července začne demolice uvolněné budovy a výstavba nové budovy pro sociální služby. Přestěhovaná oddělení začnou na podzim působit ve zrekonstruovaném pavilonu za budovou ředitelství a infekčního oddělení. ČTK to dnes v tiskové zprávě sdělila mluvčí nemocnice Petra Černo.

Stěhování se týká plicního oddělení a oddělení dlouhodobě nemocných. Z pavilonu číslo deset určeného k demolici se přestěhují do náhradních prostor ve vedlejším Domově pro seniory. „Na konci června opustí pavilon i plicní oddělení, které se přestěhuje do náhradních prostor v budově onkologie,“ uvedla mluvčí. V návaznosti na provizoria bude nutné přestěhovat také endokrinologickou, kožní a plicní ambulanci a závodní ambulanci pro zaměstnance.

Informace o tom, kde pacienti najdou ambulance a oddělení, jsou dostupné na webu. Změny budou také označeny cedulemi na dveřích pavilonů a ambulancí. Informace a navigaci poskytnou po 24 hodin denně pracovnice informačního centra.

Na podzim by měl pacientům začít sloužit moderní pavilon číslo 13 nacházející se za budovou ředitelství a infekčního oddělení. Tam budou umístěna obě přestěhovaná oddělení a ambulantní sektor. Rekonstrukci pavilonu v hodnotě kolem 72 milionů korun uhradí rozpočet Kraje Vysočina.  „Přestavbou vzniknou odpovídající prostorové a hygienické podmínky pro léčbu pacientů,“ uvedla mluvčí. Zároveň vzniknou v areálu nemocnice nové parkovací plochy a parková zákoutí pro odpočinek.

Autoři | Foto www.firmy.cz

Štítky pavilon, demolice, nemocnice, Nemocnice Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V havlíčkobrodské nemocnici začalo stěhování kvůli plánované demolici pavilonu | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.