Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opilec havaroval a zůstal stát s autem v kolejišti. Navíc nikdy nevlastnil řidičák

Neštěstím mohla skončit dopravní nehoda v Golčově Jeníkově, která se stala v pondělí 11. května ve večerních hodinách. Na svědomí ji má čtyřiatřicetiletý muž, který usedl za volant svého auta pod vlivem alkoholu.

Zmíněný řidič vozidla Peugeot jel po silnici třetí třídy směrem k silnici I/38, přičemž v místě chráněného železničního přejezdu vyjel vpravo do kolejiště, kde zůstal stát. Následně se řidič vydal směrem k vlakové stanici, kde se máváním snažil upozornit na vozidlo v kolejišti.

„Muže si všiml strojvedoucí nákladního vlaku, který směřoval do místa, kde stálo vozidlo a vlakovou soupravu tak stihl zastavit a zabránit střetu s vozidlem. Přivolaní policisté provedli u řidiče osobního vozidla dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl pozitivní. Naměřená hodnota činila 1,55 promile alkoholu. Výsledek opakovaného měření byl 1,64 promile. Dále policisté zjistili, že vozidlo nemá platnou technickou kontrolu a muž, který s vozidlem havaroval, není a nikdy nebyl vlastníkem řidičského oprávnění,“ popsala podrobnosti Stanislava Miláčková, mluvčí policistů.

Během nehody se naštěstí nikdo nezranil. Podle vyjádření Miláčkové policisté vše zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což muži hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Případ policisté nadále prověřují.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, alkohol, kolejiště, vlak, Golčův Jeníkov, Peugeot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilec havaroval a zůstal stát s autem v kolejišti. Navíc nikdy nevlastnil řidičák | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.