Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jak poznat domácí násilí? Co je ve vztahu ještě normální? Odpovědět pomůže komiks

Kraj Vysočina ve spolupráci s Intervenčním centrem Kraje Vysočina vytvořil preventivní brožury a komiksy s tematikou domácího násilí, které jsou určeny zejména studentům středních škol na Vysočině jako podpůrný materiál při přednáškách pracovníků centra.

„Náctiletí se běžně setkávají s násilím v partnerských vztazích, ale mohou být i svědky násilí mezi svými rodiči. Takový teenager může mít pak posunutou hranici normálu. To znamená, že když násilí v partnerství prožívá, považuje je za normální chování,“ říká Andrea Pohanová z krajského oddělení krizového řízení a bezpečnosti.

Pracovníci intervenčního centra, kteří provádí besedy na středních školách, potvrzují, že se s takovým postojem náctiletých často setkávají a mladí lidé navíc nevědí, kde v těchto situacích hledat pomoc. V průběhu školního roku 2018/2019 provedli pracovníci intervenčního centra 26 besed pro 599 středoškoláků a další besedy jsou už naplánované na příští školní rok.

Komiksy cílí na muže i ženy

Komiksy cílí hlavně na osoby ohrožené - jak ženy, tak muže. „Z praxe vyplynulo, že mnoho osob ohrožených domácím násilím začíná problém řešit až po mnoha letech. A to tehdy, když už jim jde o život. Kromě toho děti, které žijí v těchto násilných vztazích, dlouhodobě trpí,“ doplňuje Andrea Pohanová.

Komiks slouží rovněž jako prvotní informace o existenci intervenčního centra, které obětem domácího násilí nabízí odbornou pomoc. Komiksy budou v nejbližší době distribuovány na městské a obecní úřady, do čekáren lékařů a dalších veřejných institucí.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky domácí násilí, vztah, teenager, rodina, brožura, Kraj Vysočina, komiks, násilí, přednáška, střední škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak poznat domácí násilí? Co je ve vztahu ještě normální? Odpovědět pomůže komiks | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.