Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Ubývá sníh pro běžkaře. Na sjezdovkách jsou pořád dobré podmínky

Na Vysočině kvůli oteplení ubývá sníh i ve vyšších polohách Žďárska. Protože meteorologové neslibují sněžení, měli tam běžkaři upravené stopy v krajině tento víkend možná naposled. Uměle zasněžované sjezdovky mají pořád dobré sněhové podmínky. Během tohoto víkendu měly lepší návštěvnost po ránu, kdy byly svahy ještě zmrzlé. Správci skiareálů nebudou omezovat provoz ani v nejbližších dnech.

Koncem týdne bylo na Vysočině v provozu 14 sjezdovek. „Je to takové předjarní lyžování. Ale podmínky jsou dobré, sněhu je zatím dost, takže jedeme dál,“ řekla Magda Vaňková, která se stará o sjezdovky v Lukách nad Jihlavou a na Křemešníku u Pelhřimova. 

„My jsme začínali od sedmi hodin a to už jel takřka plný vlek,“ řekl Pavel Havlíček ze sjezdovky Šacberk u Jihlavy. Kromě ranního mrazu podle něj návštěvnosti pomohlo i slunce. Za víkend se na této sjezdovce vystřídalo několik stovek lyžařů.

I na Harusově kopci u Nového Města na Moravě lyžovalo koncem týdne víc lidí v dopoledních hodinách. Správce sjezdovky Karel Klapač označil víkendovou návštěvnost celkově za mírně nadprůměrnou. Upravené stopy v okolí našli i běžkaři. „Myslím si, že už to je poslední víkend,“ podotkl Karel Klapač.

Jedna z rekreantek v neděli řekla, že s přáteli jela na běžkách z Nového Města na Moravě přes Tři Studně na Fryšavu. Sněhová vrstva podle ní byla pořád souvislá a trať dobře sjízdná, i když byla místy mokrá a někde zledovatělá. „Lidí tam bylo celkem dost,“ uvedla. Ve vyhrazených hodinách mohou běžkaři využívat i závodní tratě novoměstské Vysočina Arény.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, sjezdovka, vlek, počasí, zima, Kraj Vysočina, běh na lyžích, okres Žďár nad Sázavou, Nové Město na Moravě, Luka nad Jihlavou, Pelhřimov, Křemešník, Jihlava, Šacberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Ubývá sníh pro běžkaře. Na sjezdovkách jsou pořád dobré podmínky | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.