Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kraj Vysočina i v tomto roce podpoří volnočasové a sportovní aktivity handicapovaných

Rada kraje se i letos rozhodla finančně podpořit třináct neziskových organizací, jejichž činnost je zaměřena na rozvoj a zkvalitňování péče o handicapované děti, mládež a dospělé z Kraje Vysočina. Dotace na sportovní a volnočasové aktivity handicapovaných tvoří stabilní dotační titul kraje a v letošním roce si žadatelé rozdělí částku téměř 363 tisíc korun.

„Důležitá je pro nás činnost pravidelná, celoroční, na kterou mohou navazovat i letní tábory a sportovní soustředění. Oceňované jsou také projekty, které se snaží spojit svět handicapovaných a běžné zdravé populace,“ doplnila Jana Fialová, krajská radní pro oblast školství, mládeže a sportu. Dotace pomohou například s pořádáním turnajů a účastí na závodech, s rekondičním a rehabilitačním cvičením, výukou plavání nebo s nejrůznějšími kulturními programy.

Sport, kultura i tvořivé dílny, na to vše se mohou těšit klienti a členové organizací Spolek Zvoneček z Pelhřimova, Klub „Úsměv“ ze Žďáru nad Sázavou a SPMP ČR Třebíč. Dotace na tréninky a přípravu na závody v atletice, boccie nebo curlingu využijí v Handicap Sport Clubu z Velkého Meziříčí a TJ Březejc.

 Oblíbeným volnočasovým sportem je také bowling, kterému se budou věnovat klienti Centra LADA z Pacova nebo TJ Neslyšící Jihlava. Neméně důležitou oblastí je rehabilitační a rekondiční cvičení pro handicapované, a tak byly podpořeny i projekty hiporehabilitace s Portimo o.p.s. nebo plavání s SK Vodomílek a Unií ROSKA z Jihlavy a Medou z Humpolce. Organizace nevidomých využije peníze na tréninky a turnaje v Showdownu neboli aplikovaném stolním tenisu pro nevidomé.

Důležité jsou také projekty, ve kterých je snaha zapojit handicapované do běžného života, a tak byl i letos podpořen projekt Integračního centra Sasov, kdy se lidé s poruchami autistického spektra mimo jiné učí nakupovat a vařit v takzvaných tréninkových hodinách vaření.

Kraj Vysočina podporuje celoroční činnost handicapovaných pravidelně, a tak si už neziskové organizace od roku 2015 rozdělily více než 1,5 milionu korun.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky podpora, peníze, handicap, aktivity, Kraj Vysočina, sport, projekt, Jana Fialová, Jihlava, Česko, Pelhřimov, Žďár nad Sázavou, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj Vysočina i v tomto roce podpoří volnočasové a sportovní aktivity handicapovaných | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.