Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V kraji funguje pět sjezdovek, další potřebují doplnit sníh

Na Vysočině zůstalo přes oblevu s deštěm v provozu pět lyžařských sjezdovek, otevřeno bez větších omezení chtějí mít i na přelomu roku. Lyžaři mohou zamířit na Křemešník u Pelhřimova, jihlavský Šacberk a do tří skiareálů na Žďársku, jde o Harusův a Fajtův kopec a o Nový Jimramov.

Provozovatelé dalších několika sjezdovek v kraji dnes ČTK řekli, že čekají na mráz, aby mohli doplnit chybějící sníh.

Ode dneška stojí vlek na sjezdovce Karasín na Žďársku. Nejezdí ani lanovka na sjezdovce v Lukách nad Jihlavou. „Před Štědrým dnem jsme udělali pokus, ale déšť a totální oteplení nám zase znemožnilo provoz,“ řekla Magda Vaňková, která se kromě Luk stará také o sjezdovku Křemešník. Sněhová děla v těchto skiareálech zase začnou chrlit sníh, pokud se vyplní předpověď počasí slibující na Vysočině následující dvě mrazivé noci.

Na Křemešníku bude jezdit lyžařský vlek non-stop i o nadcházejících svátečních dnech. Na Šacberku se bude na Silvestra lyžovat do 21:00 a na Nový rok už od 9:00. „Kopec je po celé ploše zasněžený dostatečnou vrstvou, takže jedeme a pojedeme bez omezení,“ řekl Pavel Havlíček, který tuto sjezdovku provozuje.

Víkendové lyžování slibuje také Fajtův kopec u Velkého Meziříčí. „Sjezdovka je otevřená. Uvidíme, jak to počasí bude vypadat dál,“ řekl Jiří Pálka z tamního ski klubu.

V Novém Městě na Moravě po ránu chvíli pršelo, pak padal sníh. Sjezdovku Harusův kopec pokrývá okolo 40 centimetrů technického sněhu. „Podmínky pro lyžování jsou velice dobré, ale návštěvnost kvůli reklamně, kterou nám dělá samo počasí, není žádná hitparáda,“ uvedl správce sjezdovky Karel Klapač.  Silvestrovské lyžování na Harusově kopci skončí v 17:00, na Nový rok bude otevřeno od 9:00. Rekreační běžkaři mohou ve vyhrazených hodinách využívat dvoukilometrový závodní okruh v novoměstské Vysočina Areně.

S přerušením provozu kvůli počasí nepočítají v nejbližších dnech ani správci sjezdovky v Novém Jimramově. Aktuální otevírací dobu skiareálů v Kraji Vysočina lze najít na webu.

Autoři | Foto www.skiarealy-sjezdovky.cz

Štítky lyžování, sjezdovky, provoz, vlek, sjezdovka, Kraj Vysočina, Křemešník, okres Žďár nad Sázavou, Nový Jimramov, Šacberk, Rozhledna Fajtův kopec, Pelhřimov, Štědrý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V kraji funguje pět sjezdovek, další potřebují doplnit sníh | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.