Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

První miminko v novém roce už po sedmnácté od hejtmana dostane šperk a deset tisíc korun

Prvního občánka Kraje Vysočina, který se narodí v novém roce na území regionu, navštíví v úterý 2. ledna 2018 hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek. V rámci dlouholeté tradice věnuje miminku zlatý šperk v podobě znamení zvěrokruhu a šek na deset tisíc korun.

„Narození dítěte je jedna z nejkrásnějších chvil pro každou rodinu a pokud je navíc nový život spojený se začátkem nového roku, je to chvíle o to silnější,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Vedení Kraje Vysočina dodržuje tradici vítání prvního občánka už od roku 2002. V havlíčkobrodské nemocnici se tehdy vteřinu po půlnoci narodil Vojtíšek Ostatnický. Byl prvním miminkem Vysočiny i celé České republiky. „Miminkovské“ prvenství v rámci republiky jsme si na Vysočině, podle krajského archivu, připsali ještě v roce 2004, kdy se na Nový rok v Nemocnici Nové Město na Moravě šťastným rodičům narodil Vojtíšek Pavliš.

V roce 2017 byl mezi miminky na Vysočině „nejrychlejší“ Toník ze Žďárska. Na svět přišel na přelomu roku 3 minuty po půlnoci v jihlavské nemocnici (o tomto jsme vás informovali ZDE).

Tisková zpráva | Foto Facebook: Nemocnice Jihlava | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky miminko, nový rok, hejtman, ocenění, porodnice, Kraj Vysočina, Jiří Běhounek, Česko, Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace, Lékárenský komplex Jihlava, šperk, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První miminko v novém roce už po sedmnácté od hejtmana dostane šperk a deset tisíc korun | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.