Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 24. října 2024  |  Svátek má Nina
Bez reklam

Silničáři z Vysočiny odklízeli večer sníh na Žďársku. Meteorologové varují před náledím

Sníh odklízeli dnes večer silničáři na Vysočině v okrese Žďár nad Sázavou. V terénu bylo několik sypačů i radlice. Nyní je v kraji Vysočina několik stupňů nad nulou, nesněží, po 23. hodině řekl dispečer Krajské správy a údržby silnic Vysočiny Aleš Hubený.

Sedm sypačů vyjelo po 17. hodině, dvě radlice kolem 21. hodiny. „Měli jsme sypače na Žďársku, nikam jinam jsme je zatím neposílali, nebylo třeba, protože je všude nad nulou. Na Žďársku je tři až pět centimetrů sněhu, tam vyjelo sedm sypačů zvečera, udělaly nějaké okruhy, a Tři Studně a Sněžné, tam byly nasazeny dvě radličky. Jen v této části Nového Města se sníh trochu drží, teď se čeká, jestli to k ránu začne přimrzat. Všude jinde je klid, nad nulou, roztálo to,“ řekl Hubený.

Sypače na Žďársku zasahovaly na silnicích I. i II. třídy. Kolem obce Tři Studně bylo podle dispečera asi pět centimetrů sněhu.

 Podle meteorologů bude v pondělí trvaleji sněžit hlavně na horách. Pro Prahu, většinu středních Čech, Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský kraj a Vysočinu platí v pondělí mezi 2:00 a 9:00 varování před náledím.

Autoři

Štítky sníh, meteorologové, silničáři, náledí, varování, počasí, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, Žďár nad Sázavou, Tři Studně, Sněžné, Nové Město, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři z Vysočiny odklízeli večer sníh na Žďársku. Meteorologové varují před náledím | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.