Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Na Vysočině jsou i dnes stovky domácností bez elektřiny. Někdo se dočká až ve středu

Na Vysočině jsou i dnes stovky odběratelů bez dodávek elektrické energie. Na Havlíčkobrodsku stále trvá kalamitní stav. Kvůli odstraňování spadlých stromů trvá výluka na železničních tratích z Veselí nad Lužnicí do Havlíčkova Brodu a z Kutné Hory do Světlé nad Sázavou. Náledí ani sněhové přeháňky dnes v noci na Vysočině nebyly.

„V pondělí večer a v noci se nám podařilo odstranit další poruchy na vedeních vysokého a nízkého napětí. Na Vysočině však stále evidujeme 15 poruch na vedeních vysokého napětí,“ sdělila ČTK mluvčí skupiny ČEZ pro východní Čechy Šárka Beránková. Dodávky elektřiny by podle ní měly být na většině míst obnoveny dnes. V případech osamělých stavení či rekreačních objektů může být dodávka energie obnovena až ve středu.

Na odstraňování poruch ČEZ vyčlenil dalších sto lidí. V současné době tedy pracuje na obnovení dodávky elektřiny 800 zaměstnanců nejen v terénu, ale také na dispečinku a call centru, které v pondělí více než 26 tisíc hovorů.  Podle Vladimíra Váchy, mluvčího společnosti E.ON, která v Kraji Vysočina zásobuje elektřinou okresy Jihlava, Pelhřimov, Třebíč a Žďár nad Sázavou, je v této části kraje dnes ráno bez dodávek elektrické energie kolem tisícovky odběratelů.

Provoz na železničních tratích, kde na některých místech stále leží stromy popadané po víkendové vichřici, by podle informací na webu Českých drah měl být obnoven dnes. Přestože meteorologové varovali před náledím a sněhovými přeháňkami, silničáři podle dispečinku Krajské správy a údržby silnici nezaznamenali v noci na dnešek ani dnes ráno žádné problémy.

Autoři | Foto Dalibor Mašek

Štítky vichřice, elektrika, výpadek, výluka, vlaky, Kraj Vysočina, elektřina, Kutná Hora, Havlíčkův Brod, okres Havlíčkův Brod, Veselí nad Lužnicí, ČEZ, E.ON, Východní Čechy, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině jsou i dnes stovky domácností bez elektřiny. Někdo se dočká až ve středu | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.