Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Houbařská sezona by na Vysočině měla začít do čtrnácti dnů. Pomohou vyšší teploty

Pravá houbařská sezona by podle mykologů mohla na Vysočině vypuknout do dvou týdnů. Zatím na většině území kraje rostou jedlé houby málo, hřibovité nachází houbaři ve větším množství jen ve Žďárských vrších. Po deštích v posledních dnech se očekávají vyšší teploty, a to by mělo houbám pomoci, řekl předseda Mykologického klubu v Jihlavě Jiří Burel.

„Nejdřív začnou růžovky a holubinky, pak lze očekávat větší vlnu hřibovitých hub na celém území Vysočiny a houbaři si užijí,“ uvedl Burel. V polovině srpna by se podle něj měly v lesích objevit ryzce, čirůvky a další podzimní houby.

Ve srovnání s minulými lety jsou podle Burela pro růst hub zatím nesrovnatelně lepší podmínky. „Poslední dva roky to byla v létě i začátkem podzimu úplná katastrofa. Bylo možné najít jen velmi omezené množství hub, ale letos to vypadá nadějně,“ řekl. 

Počasí zatím vypadá pro houbaře na Vysočině příznivě. Podle předpovědi bude v příštím dnech na území kraje proudit teplý vzduch od jihozápadu a teploty mají šplhat až k 30 stupňům Celsia.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky houby, sezona, les, sbírání, hřiby, lišky, růžovky, Kraj Vysočina, houbaření, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Houbařská sezona by na Vysočině měla začít do čtrnácti dnů. Pomohou vyšší teploty | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.