Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Hygienici nedoporučují nádrž Sedlice. Zlepšil se Domanínský rybník

Z přírodních koupališť na Vysočině je nevhodná ke koupání pouze nádrž Sedlice na Pelhřimovsku, v jejíž vodě je stále hodně sinic. Rybník Domanínský na Žďársku se za poslední týden pročistil a k vodní rekreaci už je vhodný. Vyplynulo to z aktuální kontroly vodních ploch v kraji, jejíž výsledky zveřejnila krajská hygienická stanice.

Hygienici tento týden prověřili 17 přírodních koupališť na Vysočině. Čistou vodu z nich mělo sedm a u dalších sedmi bylo zjištěno jen mírné znečištění.  Voda v nich měla teplotu od 20 do 24 stupňů Celsia.

Na Havlíčkobrodsku má čistou vodu Břevnická nádrž a jen mírně sníženou kvalitu zjistili hygienici u rybníků Ředkovec a Kachlička. Na Jihlavsku nabízejí tradičně velmi dobré koupání rybníky Velký Pařezitý a Malý Pařezitý, stejně jako loni dokončený přírodní biotop Malvíny v Třešti. V rybníku Černý se sice začínají rozvíjet sinice, ale i jeho voda je stále dobrá.

V okrese Pelhřimov má čistou vodu lom u Horní Cerekve a nádrž Trnávka, nezávadná voda je i v přehradě Dalešice na Třebíčsku. Na Žďársku jsou vhodné ke koupání rybníky Domanínský, Sykovec, Velké Dářko a nádrž Pilská.  Zhoršenou kvalitu vody mají v tomto regionu rybník Medlov a koupaliště v Novém Městě na Moravě.

Autoři | Foto static.panoramio.com

Štítky koupání, rybníky, nádrže, čistota, hygienici, sinice, nádrž, rybník, Kraj Vysočina, Sedlice, okres Žďár nad Sázavou, Krajská hygienická stanice, okres Pelhřimov, okres Havlíčkův Brod, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Hygienici nedoporučují nádrž Sedlice. Zlepšil se Domanínský rybník | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.